Tedavi Gören İşçi İşten Çıkarıldı

Koronavirüsün bulaştığı Barsan Lojistik depo işçisi Mahir Albayrak, tedavisi devam ederken tazminatsız bir şekilde işten çıkarıldı.

Barsan Lojistik’in Tuzla Orhanlı’daki deposunda çalışan ve Corona virüsünün bulaştığı işçilerden Mahir Albayrak, tedavisi sürerken tazminatsız işten çıkarıldı.

Barsan Lojistik’in işten çıkarma gerekçesini Albayrak’ın “ahlak ve iyi niyet kurallarına uymadığı" şeklinde gösterdi.

Albayrak, depodaki ‘Corona’ vakalarını gündeme getirmiş, diğer arkadaşları kendisiyle aynı akıbeti paylaşmasın diye uyarıcı olma vazifesini üstlenmişti. Arkadaşlarını tek tek arayarak uyarmış be test yaptırmaları gerektiğini söylemişti. Bunun üzerine test yaptıran 7 işçinin sonuçları pozitif çıkmıştı.

Depo, Liman Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası (DGD-Sen) “Üyemiz Mahir Albayrak evinde Corona tedavisi olurken 9 gün önce tazminatsız işten çıkarıldığını bugün öğrendi” diyerek yazılı bir açıklamayla kamuoyuna duyurdu.

Şirketin salgını ‘fırsata’ çevirdiğini ifade eden DGD-Sen, “Hem Kısa Çalışma Ödeneği alıyor hem işçilere bu ödeneği vermiyor hem de işçilerin yıllık izinlerini bu süreçte kullandırtmış oluyor. Buna karşı çıkanları da ahlak ve iyi niyet kurallarına uymamaktan işten atıyor” dedi.

Sendika, “İşçilerin canı sizin kârlarınızdan değerlidir. Mahir’in söyledikleri bizim de gördüklerimizdir. Onlarca işçi dip dibe, maskesiz çalışmaya devam ediyor. Önlem almak yerine işçilere baskı yapmaya devam ediyorsunuz” diyerek şirkete “Üyelerimize baskı yapmayı bırakın, devletten aldığınız Kısa Çalışma Ödenekleri işçilerin hakkıdır. Orhanlı’da verip Pelitli depoda vermemek devleti ve işçiyi dolandırmaktır” uyarısında bulundu.

Sendika Genel BaşkanMurat Bostancı ise Albayrak’ı ‘ahlak kurallarına uymamakla’ suçlayan şirkete, “Ahlâksız olan sizin sömürü düzeninizdir” sözleriyle tepki gösterdi.

Sendika düşmanı,emek hırsızı ve kısa çalışma ödeneğinde usülsüzlük yapan Barsan Lojistik'i teşhir etmeye devam edeceğiz! Barsan Global Lojistik Depolara Sendika gelecek" dedi.