< < "İşten Atma Yasaklansın, Ücretsiz Sağlık Hizmeti Sağlansın"

Zeytinburnu Belediyesi'nden ihraç edilen Kenan Güngördü işe dönme mücadelesinin 710'uncu günümde koronovirüse salgınına dikkat çekerek herkese nitelikli, ücretsiz sağlık hizmeti verilmesini, işten atmaların yasaklanmasını istedi.

İSTANBUL - Zeytinburnu Belediyesi'nden KHK ile ihraç edilen sağlık emekçisi Kenan Güngördü işe dönme mücadelesinin 710. gününde  (21 Mart Cumartesi) koronovirüse karşı "İşimi Geri İstiyorum" diyerek eylemine devam ediyor.

Kenan Güngördü 710'uncu gününde Zeytinburnu Belediyesi önünde "Evde Kal Diyorlar 710 Gün Önce İşten Attınız Nasıl Evde  Durayım", "İşten Atmalar Yasaklansın İşten Atılanların Kira ve Faturalarını Devlet Ödesin" yazılı dövizler açtı.

AKP'li Zeytinburnu Belediyesi'nden KHK ile ihraç edildiğini ve işe iadesi yönünde mahkeme kararı olmasına rağmen işe başlatılmadığını ve 710 gündür bu hukuksuzluğa karşı mücadele ettiğini söyledi.

Koronavirüs salgınında devletin sermaye sahipleri için her türlü önlemi aldığını, borçlarının ertelendiğini, ama işçiler için hiçbir önlem alınmadığını, işçilerin kalabalık iş yerlerinde fabrikalarda sağlıksız koşullarda, salgına karşı hiçbir önlem alınmadan çalışmaya devam ettirdiğine dikkat çekti.

Salgını gerekçe göstererek işçilerin işten atıldığını, ücretsiz izne çıkarıldığını söyleyen Güngördü, işten atmaların yasaklanmasını ve işsiz olanların kira ve faturalarını devletin ödemesini istedi. Güngördü ayrıca herkese ücretsiz, eşit, nitelikli ve kolay ulaşılabilir sağlık hizmeti verilmesi gerektiğini belirtti.

Devletin "Evde kalın" çağrısına da değinen Güngördü, "İnsanların ödemek zorunda oldukları kiraları, faturaları var. Bunları ödemek, beslenme giderlerini karşılamak zorundalar bu yüzden de en sağlıksız koşullarda da olsa çalışmak zorundalar. Ben 710 gün önce işten atıldım. Nasıl evde oturabilirim. KHK ile bizi açlığa ölüme mahkum ettiler her şeye rağmen yaşamak için  mücadele ediyoruz" dedi.

Devletin koronovirüs salgınında tüm işçi ve emekçiler için gerekli sürede ücretli izin kullanmasını sağlaması ve işten atmaların yasaklaması gerektiğini vurgulayarak sözlerini tamamladı.

İşçi Temsilcileri Konseyi Hazırlık Komiteleri adına konuşan işçi ise "Kenan Güngördü'nün haklı mücadelesini destekliyoruz ve o işine dönünceye kadar da dayanışmaya devam edeceğiz. Salgına ilişkin talepleri tüm işçi ve emekçilerin talebidir. Salgın nedeniyle devlet patronlar için, devlet yetkilileri için her türlü önlemi alırken işçiler sağlıksız kalabalık fabrikalarda, şantiyelerde çalışmaya devam ediyor.

Burjuvazi bir şeyi ancak kendisi için tehlike olduğunda dikkate alır. Koronavirüs Salgınında da öyle oldu. Bizler ise hiçbir güvencesi olmayan, salgına karşı ömelm alınmayan işyerlerinde çalışmaya devam ediyoruz. Bazı iş yerleri kapanıyor işçiler işten çıkarılıyor. Bize evden çıkmayın diyorlar ama ne yiyip ne içeceğiz? Kiramızı, faturalarımızı nasıl ödeyeceğiz? Bunu soran yok. Salgın önlemi süresince ücretli izin ve herkese ücretsiz sağlık hizmeti verilsin" dedi.