Diyarbakır'da Toru Eğlence Merkezi, Koronavirüs salgınını fırsat bilerek çalışanlara kendi istekleriyle  ayrıldıklarına dair evrak imzalatarak ücretsiz izne çıkardı.

DİYARBAKIR - Koronavirüs salgını patronlar tarafından emek sömürüsü için fırsata çevriliyor.

Patronlar salgına karşı işyerlerinde önlem almak bir yana, bu fırsattan yaralanıp daha fazla emek sömürüsü için harekete geçti. Bir çok iş yerinde işçiler ücretsiz izine gönderiliyor. Üstelik bazı iş yerlerinde bu sürenin ne kadar olduğu dahi belirsiz. Patronlar salgını fırsat bilerek izne çıkardıkları işçilere ücret ödememek için ise kendi istekleriyle ücretsiz izne çıktıklarında dair evrak imzalatıyor. Diyarbakır'da iki büyük alışveriş merkezinde şubesi bulunan Toru Eğlence Merkezi çalışanlarına belge imzalatıp kendileri istemiş gibi ücretsiz izne çıkardı. 16 Mart günü çalışanlarına 'kanunen zorunlu' diyerek 'kendi istekleriyle ücretsiz izne çıktılarına dair belge imzalatarak izne gönderdi.

İşçiler 'salgın hastalık' paniğini fırsat bilen patronun, kendinlerini ücretsiz izne çıkardığını ve bu iznin ne kadar süreceğini bilmediklerini de belirterek bu hukuksuzluk ve hak gaspına tepki gösterdi.