< Paipurth Yetkilisi İşçinin Burnunu Kırdı

Karamürsel'de Paipurth Suites şantiyesinde üyelerinin ödenmeyen hakları için İnşaat İş Sendikası eyleme başladı. Paipurth İnşaat Yetkilisi sendika temsilcisi Anıl Deniz Gider’e saldırarak burnunu kırdı.

Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde bulunan Paipurth Suites şantiyesinde çalışan yedi işçinin 4 aylık ücretleri ve diğer hakları ödenmeden işten atılmasına karşı bugün İnşaat İşçileri Sendikası Paipurth İnşaat’ın Paipurth Suites Şantiyesi önünde eyleme başladı.

Paipurth Suites şantiyesinde çalışan ve üyeleri olan işçilerin 4 aylık ücretleri ve diğer haklarının ödenmesi talebiyle şantiye önünde eyleme başlayan işçilere Paipurth İnşaat yetkilileri saldırgan bir tutum gösterdi.

 Paipurth İnşaat yetkilileri haklarının ödenmesini isteyen işçilere "Burada yaptırmayız" diyerek tehditlerde bulundu yaşanan tartışma sırasında polis de duruma müdahil oldu.

Sendika temsilcileri ile Paipurth İnşaat’ın yetkilileri arasındaki tartışma üzerine polis taşeron firmanın temsilcisinin de çağrılarak tarafların karakolda görüşmesini önerdi.

Karakolda yapılan görüşmede ise Paipurth Suites yetkililerinin, işçilerin alacaklarının inkar ettiğini aktaran İnşaat İşçileri Sendikası, sorunun çözümü konusunda anlaşmaya varılamadığını ve karakoldan çıkıldığını, sendika temsilcileri ile ana firma arasında ayaküstü konuşma sürerken firma yetkilisinin aniden sendika temsilcilerinden Anıl Deniz Gider’e saldırdığını belirtti.

Yaşanan saldırı nedeniyle Gider’in burnunun kırıldığını aktaran İnşaat İşçileri Sendikası, yarın eyleme şantiye önünde devam edeceklerini belirterek yaşanan saldırıya karşı dayanışma çağrısında bulundu.

Yarın saat 12.00'de yapılacak basın açıklamasıyla Paipurth İnşaat’ın saldırısını da teşhir edeceklerini belirten İnşaat İşçileri Sendikası tüm emek dostlarının desteğini bekliyor.

Basın Açıklaması İçin:

Tarih: 27 Şubat 2020

Buluşma Saati: 11:00 Buluşma

Adresi: Mürsel Paşa Camii önü (Karamürsel/Kocaeli)

Basın Açıklaması

Saat: 12:00

Adres: Kayacık Mahallesi, 208. Cadde No: 26

Karamürsel-Kocaeli