< < Aile Hekimlerinden İş Bırakma Uyarısı

 

Aile Hekimleri, “Şiddetten uzak, sağlıklı ülke geleceği, daha iyi aile hekimliği” sloganıyla Ankara’da “Beyaz Önlük Mitingi” düzenledi.

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF), “Şiddetten uzak, sağlıklı ülke geleceği, daha iyi aile hekimliği” sloganıyla Çankaya Anıtpark Meydanı'nda çok sayıda sağlık örgütü ile bir araya geldi. Pek çok ilden gelen aile hekimlerinin katıldığı mitingde, “Şiddet varsa biz yokuz”, “Yasa için başka ölüm bekleme” dövizleri açıldı, “Hekimler mutsuzsa hastalar mutsuz” sloganı atıldı.

Sağlık emekçilerinin mitinginden önce Balıkesir Halk Oyunları Topluluğu zeybek oynadı ve hekimlerin hastalardan topladığı yüzbinlerce imza, çuvallar halinde sahnede çıkarılarak imzalardan zincir oluşturuldu.

Mitingde konuşma yapan AHEF Yönetim Kurulu Başkanı Özlem Sezen, talepleri karşılanmazsa iş bırakacaklarını söyledi. Cezaların caydırıcı olmaması sonucu hekimlerin haklarının gözardı edildiğine vurgu yapan Sezen, “Her gün sağlık çalışanları katlediliyor. Bizi yönetenler samimi olmadığı için ölümler bitmiyor. Savaşta bile dokunulmazlığı bulunan hekimlere yönelik saldırıların insanlığa karşı suç olarak değerlendirilmesini istiyoruz. Anayasa ve ulusal haklar yok sayılıyor, kişiye göre davranılıyor” dedi.

Aile hekimlerinin talepleri de şöyle sıralandı:

*Sağlık çalışanlarına yönelik sistematik olarak artan şiddet olaylarının önüne geçilmesi, caydırıcı ve etkin bir şiddet yasasının düzenlenmesi.

*Hak kayıplarının giderilmesine, ücretlerin erimesine son verilmesi.

*İş yükü artışının engellenmesi.

Daha sonra söz alan Türk Sağlık Sen Yönetim Kurulu Başkanı Önder Kahveci de “Yargı mensuplarına sesleniyorum; size şiddet uygulansa, sanık adliyenin ön kapısında girip arka kapıdan çıkar mı? Adalet böyle işler mi? Kınamalardan bıktık, çözüm istiyoruz çözüm” dedi.