< < "Temizlik İnsanlık Hakkıdır"

Tekirdağ Şehir Hastanesi işçileri, iki gündür suların kesik olduğu şantiyede, başta hijyen olmak üzere kötü koşulları dün gece protesto etti.

Tekirdağ Şehir Hastanesi inşaatında çalışan işçiler şantiyedeki kötü çalışma ve barınma koşullarını protesto etmek için dün gece eylem yaptı. Akfen İnşaat'ın yapımını üstlendiği Tekirdağ Şehir Hastanesi'nde çalışan, aralarında Devrimci Yapı Yol ve İnşaat İşçileri Sendikası üyelerinin de olduğu inşaat işçileri çalışma ve barınma koşullarının düzeltilmesini istedi. Şantiyede iki gündür de suların kesik olduğunu belirten işçiler bu kölelik koşullarına isyan etti.

Dün akşam saat 00:00 civarı şantiyede toplanan işçiler Tekirdağ Şehir Hastanesi'nin  ana yüklenici  firması olan Akfen İnşaat'ın kötü çalışma ve barınma koşullarının düzeltmesini istedi.

Şantiyede iki gündür suların da akmadığını söyleyen işçiler, başta hijyen sorunu olmak üzere kötü çalışma ve barınma koşullarının iyileştirilmesini talep eden işçiler eylemde  “Temizlik İnsanlık Hakkıdır”, "Susma Sustukça Sıra Sana Gelecek" sloganları attı.

Ana yüklenici firma olan Akfen İnşaat patronları ise işçilerin sorununu çözme yönünde adım atmak bir yana şantiyeye çevik kuvvet polislerini çağırdı.

Çevik kuvvet ekiplerinin işçilerin eylemi sonlandırarak dağılmaları aksi halde tazyikli su ile dağıtılacakları yönündeki tehditlerine ise işçiler "Bize de su lazım, sık" diyerek karşılık verdi.