< < “İşçiler El Ele Hep Beraber Zafere”

19 Ocak 2020 Pazar günü, metal işçileri Gebze'de buluştu.

Saat 11.00’de Trafo Meydanı’nda toplanan farklı fabrikalardan genç işçilerin yoğun katıldığı yürüyüş ve mitingde sık sık “İşçiler En Öne Hep Beraber Zafere”, “Kurtuluş Yok Tek Başına Ya Hep Beraber Ya Hiç Birimiz”, “Gemileri Yaktık Geri Dönüş Yok”, “Başkan Bizi Greve Götür” sloganları atıldı.

Alana varıldığında kortejler halinde kendi fabrika pankartlarıyla gelen işçiler selamlandı. Soğuk havaya rağmen işçilerdeki coşku ve kararlılık miting alanına da yansıdı.

Trelleborg işçileri fabrika pankartlarıyla, EYT'liler alınlarına taktıkları bantlar ve EYT yazılı tişörtleriyle mitinge katıldılar. İşçi Temsilcileri Konseyi de “Toprak, Makina, Çark Her şey Emeğin Olacak” pankart ve dövizleriyle alandaki yerini aldı.

 “Fabrikalar MESS'e Mezar Olacak” yazılı işçilerin hazırladığı tabut da gezdirildi ve büyük ilgi gördü.

Saygı duruşunun ardından sözü alan Arzu Çerkezoğlu mücadelede kararlılık vurgusu yaptı. Ardından söz alan Birleşik Metal İş Sendikası Genel Başkanı Andan Serdaroğlu “Geçmiş dönemlerde ülkenin güvenliği tehlikeye giriyor denilerek grevlerimiz yasaklandı. Bundan sesleniyoruz asıl sorunlarımızı çözmezseniz ülkenin güvenliği tehdit altında olacak. Fabrikalar yanıyor bu ateşi söndürmek istiyorsanız işçilere haklarını verin” dedi.

İşçilere seslenerek “hiç banka borcu olduğu için bir işçiye destek verdiğini gördünüz mü devletin. Göremezsiniz. Artık yeter bu krizin faturasını bize ödetemeyeceksiniz... Toplu sözleşme sürecinde işveren tarafının bu kabul edilemez bu tutumu kınıyor ve ilan ediyoruz ki bu sorun masada çözülmezse 5 Şubat’ta greve gideceğiz” diyerek grev tarihlerini ilan etti.

Grev tarihinin ilan edilişine meydanda işçiler “İşçiler El Ele Hep Beraber Zafere” sloganlarıyla cevap verdiler ve ardından coşkuyla halaya katıldılar.