İSİG Meclisi Üyelerine Polis Saldırısı

Ankara'da Madenciler Anıtı önünde  "2019 Yılı İş Cinayetleri Raporu"nu kamuoyuyla paylaşacak olan Ankara İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi'nin basın açıklamasına polis saldırdı, 6 kişi gözaltına alındı. Meclis üyelerinin gözaltına alınmasıinı protesto eden Alev Şahin ve Merve Demirel de gözaltına alındı. 

ANKARA - İş cinayetlerini işleyen patronlara dokunmayan, davalarda cezasızlıkla ödüllendiren, iş cinayetlerinden sorumlu kamu görevlileri hakkında soruşturma açılmasına izin vermeyerek koruyan devlet, 2019 Yılı İş Cinayetleri Raporu'nu Madenci Anıtı'nda açıklamak isteyen Ankara İSİGM üyelerini darp ederek gözaltına aldı.

Ankara'da iş cinayetleri, meslek hastalıklar başta olmak işçi sağlığı ve iş güvenliğine ilişkin çalışmalar yürüten ve ay sonubda iş cinayetleri raporonu kmuoyuyla paylaşan Ankara İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi üyeleri "2019 Yılı İş Cinayetleri Raporu" kamuoyuyla paylaşmak üzere Madenciler Anıto önünde basın açıklaması yapmak üzereyken polisin saldırısına uğradı.

Basın açıklaması için alana gelen Ankara İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi'nden gözaltına alınanPınar Abdal, özgür Bozkurt, Furkan Bircan, Osman Çokaman polis tarafından darp edilerek gözaltına alındı.

Meclis üyelerinin basın açıklaması için getirdikleri dövizler ve polis saldırısında parçalanan ozalit fotoğraflara yansıdı. Basın açıklamasını okuyamadan gözaltına alınan Ankara İSİG Meclisi üyeleri "2019 Yılı İş Cinayetleri Raporu"nu gözaltı aracında okuyarak kamuoyuyla paylaştı.

Gözaltına alınan meclis üyeleri kısa süre sonra serbest bırakıldı.

Diğer yandan Ankara Madenciler Anıtı’nda gözaltına alınan Ankara İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclis üyelerinin gözaltına alınmasını protesto eden ihraç mimar Alev Şahin ve Merve Demirel de İnsan Hakları Anıtı önünde polis tarafından gözaltına alındı. İki emekçi bir süre sonra serbest bırakıldı.