Beykent İşçileri İHD Ve Tanıtım Toplantısında

Adem Çelik Şirketler Grubu Beykent Üniversitesi Avalon şantiyesinde çalışırken hakları gasbedilerek işten atılan ve 36 gün şirket binası önünde direniş gerçekleştiren İnşaat-İş üyesi işçiler, İHD Çalışma Yaşamı Komisyonu’yla birlikte bugün bir basın açıklaması gerçekleştirdi

3 Ocak günü saat 13.00’de İstanbul İHD’de Adem Çelik Şirketler Grubu’na bağlı Beykent Üniversitesi Avalon şantiyesinde çalışırken hakları gasp edilerek işten atılan İnşaat-İş üyesi işçilerinin süreciyle ilgili, İHD Çalışma Yaşamı Komisyonu üyelerinin yapmış olduğu gözlem ve inceleme raporu, Doğan Özkan ve Kenan Güngördü tarafından basına sunuldu. Basın açıklamasına eylemde bulunan işçilerden Salih Çet ile Abdulbari Demir de çalışırken yaşadıkları zorlukları ve işten atılmalarıyla birlikte başlayan eylem süreçlerini aktardılar.

Kenan Güngördü’nün de yer aldığı komisyonun eylem alanına gittiklerinde soğuğa rağmen mücadele eden işçilerin talepleri doğrultusunda şirket yetkilileri ile görüştüklerini ve yetkililerin çelişkili ifadeler verdiklerini vurguladılar. İşçilerin fazla mesai, bayram ve hafta tatili ücretleri ile yol ve yemek gibi sosyal haklarının verilmemesinden kaynaklı yaklaşık bir yıldır sorunlarının devam ettiğinden bahseden işçiler, 1 Ocak itibariyle şirket önündeki eylemlerine son vererek farklı mücadele biçimleriyle eylemlerinin süreceğini bildirdiler.

Basın açıklamasından sonra İnşaat İş Sendikası ve üye işçileri Beykent Üniversitesi’nin tanıtım toplantısına katılarak dövizler açtı ve üniversiteyi teşhir eden konuşmalar yaptı.

Adem Çelik’in bir eğitim tüccarı olduğunu, bilimsel bir eğitimle alakasının olmadığını söyleyen işçiler, inşaat işçisinin köle olmadığını vurguladı.

Bir grup işçi de dışarıda döviz açarak, Çelik’in haklarını gasp ettiğini, işçilerin haklarını talep etmesi karşısında saldırganlaşarak üzerlerine aracını sürdüğünü, kaçak işçi çalıştırdığını, vergi kaçırdığını teşhir etti.

“Karşımıza kısa sürede polis çıkarıldı ve eylemimizi sonlandırmamız istendi. Yapılan görüşmeler de sonuç vermeyince kalkanlarla polisin deyimiyle Taksim İlkyardım Hastanesi’ne doğru sürüldük! Sloganlarımızla bu durumu teşhir etmeye devam ettik” diyen işçiler “Bu Daha Başlangıç!” dedi.