< Trelleborg Fabrikası İşçileri Grevde

Kocaeli Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Trelleborg fabrikasında örgütlü Petrol-İş Sendikası ile fabrika yönetimi arasındaki toplu sözleşme görüşmelerinin anlaşmazlıkla sonuçlanması üzerine bu sabah greve çıkıldı.

KOCAELİ – Gebze Organize Sanayi Bölegesi’nde bulunan Trelleborg’un iki fabrikasında işçiler bu sabah itibariyle greve çıktı. Petrol İş Sendikası’nın örgütlü bulunduğu Trelleborg fabrikasında Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin anlaşmazlıkla sonuçlanması üzerine bu sabah iki fabrikaya “Bu İş Yerinde Grev Var” pankartları asılarak greve çıkıldı.

Gebze’de bulunan Trelleborg fabrikasında iş makinelerinde kullanlıan hortumların üretimi yapılıyor. TİS görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine Petrol İş Sendikası üyesi işçiler bu sabah itibbariyle Trelleborg’un her iki fabrikasında da pankartlarını asarak greve başladı.

              

Sabah erken saatlerde fabrika önünde toplanan işçiler “Açlıktan Ölmeyiz Biz Bu Yoldan Dönmeyiz, “Direne Direne Kazanacağız” sloganları atarak “Bu İş Yerinde Grev Var” pankartını astılar.

Fabrika önünde yapılan basın açıklamasında Petrol İş Sendikası Genel Başkanı Süleyman Akyüz, beş buçuk aydır toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin sürmekte olduğunu fakat anlaşamaya varılamadığını belirtti. Türkiye gerçeklerine uygun taleplerde bulunduklarını fakat Trelleborg yönetiminin bunu anlamak istemediğini ifade eden Akyüz, daha iyi çalışma şartlarının sağlanması için grevin bir araç olduğunu söyledi.

Tamamlayıcı sağlık sigortası istediklerini, bunun kabul edilmediğini aktaran Akyüz, ücretler konusunda ise yüzde 37,5 zam önerdiklerini fakat Trelleborg yönetiminin yüzde 23 zam önerisini getirdiğini, bu oranın taleplerine uzak olması nedeniyle de anlaşmaya varamadıklarını belirtti.

“Grevin kazananı işçi sınıfı olsun. Ekmek, alın teri mücadelesi çocuk oyuncağı değildir. Ülkedeki durumu, gelişmeleri yakından takip ediyorlar umarız ki, aklı selim bir davranışla bir anlaşmaya varalım ve üretim devam etsin” dedi.

Konuşmanın ardından fabrkiya “Bu İş Yerinde Grev Var” pankartı asıldı.

Trelleborg işçilerinin grevine Petrol İş Sendikası’nın örgütlü olduğu çevre fabrikadan gelen işçiler de destek verdiler ve dayanışma içinde olacaklarıın belirttiler.