< < Greif İşçileri ve Dev Tekstil'den Fabrika Önünde Eylem

Sultanbeyli Greif fabrikasında işten atılan işçiler ve Dev Tekstil fabrika önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

İSTANBUL - Sultanbeyli Greif fabrikasından çeşitli gerekçelerle 30’a yakın işçi işten çıkartıldı. Bunun üzerine üyesi oldukları sendikanın (DİSK Tekstil) işçilere sahip çıkmaması nedeniyle işçiler Devrimci Tekstil İşçileri Sendikası (Dev Tekstil) ile fabrika önünde basın açıklaması yaptı.

Dev Tekstil ve işten atılan işçiler fabrika önüne gelerek “İşimizi Geri İstiyoruz” ve “Greif İşçisi İhaneti Unutma, Dev Tekstil ’de Örgütlen” yazılı pankartlar açtı. Fabrika önüne çevik kuvvet polisleri yığınağı yapıldı.

Basın açıklamasına başlamadan önce Dev Tekstil İstanbul Anadolu Yakası temsilcisi söz alarak “Gerçekleşen işten atma saldırılarına karşı birlikte örgütlü hareket etmek gerek. DİSK Tekstil’den er ya da geç yaptıkları ihanetin bedelini soracağız” diyen temsilci, “Bölüm komitelerini kurup, gerçek temsilcilerinizi seçerek örgütlenin” çağrısı yaptı. DİSK Tekstil’in ilk ihaneti olmadığını belirterek ve bu ihanete karşı sendikadan istifa çağrısı yaptı.

Sendika temsilcisinin konuşmasından sonra Greif işçisi Selim basın açıklamasını okudu. Basın açıklamasında yaşadıkları süreci anlatarak , nasıl sendikal ihanete uğradıklarını ve mücadeleden vazgeçmeyeceklerini söyledi.

Tüm servisler fabrika bahçesine alınırken, servislerin çıkışı esnasinda fabrika önüne polis barikatı oluşturuldu. Dev Tekstil temsilcisi servislerin yanına konuşma yapmaya gideceği an polisler önüne geçerek izin vermedi.

Basın açıklaması boyunca “İşten Atılan İşçiler Geri Alınsın”, “Kazım Doğan Hesap Verecek”, “Bu Daha Başlangıç Mücadeleye Devam”, “İşgal Grev Direniş” sloganları atıldı.

Servislerin gitmesinin ardından basın açıklaması sonlandırıldı.