Saldırıların Olumlu Yanı Bizleri Bir Araya Getirmesi

Kenan Güngördü’nün eyleminin 600. gününde Zeytinburnu Belediyesi önünde düzenlediği forum, İTK’nın (İşçi Temsilcileri Konseyi) “Sokak, İsyan, Kavga Haydi İTK Saflarına”pankarı ve “Kenan Güngördü Yalnız Değildir” sloganlarıyla alana gelmesiyle başladı.

Kenan Güngördü burada yaptığı konuşmada 500 gün Belediye önünde eylem yaptığını, 100 gündür de gezmediği il kalmadığından ve birçok platformlar kurduğundan bahsetti. Çevredekilerin yoğun ilgi gösterdiği eylemde KHK mağdurları, İHD ve pek çok emek dostunun katıldığı eylemde Harp Okulu öğrencileri anneleri de yer aldı. Anneler, çocuklarını devletin güvencesine teslim ettiklerini, ama devletin onlara sahip çıkmadığını anlattı.

KHK mağduru bir kadın öğretmen yaşanan tüm saldırıların olumlu yanının kitleleri birleştirmek olduğundan bahsetti ve “KHK ile atılmadan önce bir devrimci ile aynı masada oturmazdım önyargılardan kaynaklı değil, konuşacak ortak noktamız olmazdı ama şimdi var” dedi.

Cumartesi Annelerinden bahseden İTK’lı bir işçi annelerin yaz kış demeden ilerleyen yaşlarına rağmen nasıl militanca mücadele ettiğinden bahsederek, “bizlerin yıllardır yaşadığını siz yeni yeni yaşıyorsunuz” diyerek annelerin mücadelesinin örnek alınması gerektiğinden bahsetti. Ve bir sonraki hafta 15 Temmuz mağduru anneler de zeytin dalları ile Cumartesi Annelerinin yanına gitmeye karar verdi.

Forum sonrası Güngördü, bir ay sonra daha geniş bir katılımlı bir toplantı yapma çağrısı ile forum-eylemi sonlandırdı.