Gentes işçilerinin Bakırköy Dünya Ticaret Merkezi önündeki eylemi 9 gündür devam ediyor. Bugün basın açıklaması yapan işçiler “Gentes şirketi haklarımızı ödeyinceye kadar buradan ayrılmayacağız” diyor.

İSTANBUL - Cezayir'de Gentes Şirketler Grubu'nun otel inşaatında çalışan ve maaşlarını alamadıkları için firmanın Bakırköy’de bulunan Dünya Ticaret Merkezi’nin merkez binası önünde oturma eylemi yapan İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası (İYİ SEN) üyesi işçilerinin eylemi devam etti. “Gentes ücretlerimizi gasp ediyor” ve “Sitene Gentes işçisi kazanacak” pankartlarının açıldığı eylemde sık sık “Ücret haktır gasp edilemez”, “İnşaat işçisi köle değildir” sloganları atıldı.
İşçi Temsilcileri Konseyi Hazırlık Komiteleri, Mücadele Birliği, Direnişçiyiz Biz Koordinasyonu, Türkiye Komünist Hareketi(TKH), Sınıf Tavrı Derneği  ve çok sayıda kişi de işçilere destek verdi. 

"Gentes İnşaat İşçilerini Köle Olarak Görüyor"

Açıklamayı yapan İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası (İYİ SEN) Başkanı Ali Öztutan, Gentes'in işçilere ödeme yapmak istemediğini belirterek,  “Gentes bugün başına verdiği demeçte 'İşçilerin genel merkezimiz önünde yaptığı eylem adalete ve vicdana uygun değildir’ diyor. İnşaat patronu bizlere ‘Ben istersem maaşınızı öderim sözlersem ödemem. Sizin bunu talep etmeye hakkınız yok' demek istiyor. Bu Gentes patronunun inşaat işçisini köle gören zihniyetinin en açık göstergesidir” dedi.

"Bunu Asla Kabul Etmeyeceğiz"
Öztutan "İşçiler gurbete, ekmek parası için gitti. İşçilerin yasamak için çalışmaya ihtiyacı var. Firma bize kriz var, kazanamıyorum diye söz verdi ama aradan aylar geçti, bize herhangi bir ödeme yapmadı. Ailelerimize ne diyeceğiz, Cezayir'de gittik, aylarca çalıştık. Patron bize paramızı vermiyor, bunu kabullenecek miyiz? Hayır, asla kabul etmeyeceğiz“ dedi.

"Bu İnşaat İşçilerinin Mücadelesidir"
Inşaat işçilerinin Türkiye’nin her yerinde emeği olduğunu vurgulayan Öztutan, “Evleri, yolları, köprüleri inşa ediyoruz. Ama hakkımızı yediğiniz de o inşa ettiklerimizi yıkar, hakkımızı ararız. Bu kavga sadece Gentes işçisinin değil, kriz bahanesi ile şantiyelerde ücretleri ödenmeyen tüm inşaat işçilerinin mücadelesidir. Biz hakkımız olandan vazgeçmeyeceğiz. Bunu Gentes patronları da tüm patronlar da öğrenecek” dedi.