Valfsan İşçilerine Birleşik Metal İş Önünde Saldırı - güncellendi

 

Talepleri için başlatılan görüşmelerin olumsuz sonuçlanmasının ardından eylemlerini 41. günlerinde Bostancı’daki Birleşik Metal-İş Genel Merkezi önüne taşıyan Valfsan işçileri, sendikalıların saldırısına uğradı.

Valfsan önünde 40 gündür gerçekleştirdikleri nöbet eylemine sendikanın hiçbir desteğinin olmadığını ve ziyarete dahi gelmediklerini söyleyen Valfsan işçilerine sendikacı Özkan Atar “burası direniş yeri değil” diyerek müdahale etti.

Çekim yapan muhabirlere de müdahale etmeye çalışan Özkan Atar, “Direnecekseniz gidersiniz fabrika önüne adam gibi direnirsiniz” dedi. Bir süre işçilerle tartışan Atar, işçileri sendikaya ihanet etmekle suçladı.

Tartışmaların ardından işçiler Birleşik Metal İş önünde “Valfsan işçisi direniyor” pankartı açarak, “Birleşen işçiler yenilmezler” sloganları attılar.

Eylemlerinin 41. gününe kadar herhangi bir somut adım atılmadığını, bu güne kadar da sendikadan hiçbir destek göremediklerini söyleyen işçiler, “40 günden sonra Birleşik Metal-İş önüne gelmekten başka çaremiz kalmamıştır. Biz de direnişimizin 41’inci gününde Birleşik Metal-İş önünde direnmeye devam ediyoruz. Tüm emek kamuoyunu birleşmeye, dayanışmaya çağırıyoruz” dediler.

Açıklamadan sonra Birleşik Metal İş önünde bekleyişlerini sürdüren işçilere Özkan Atar öncülüğünde saldırı gerçekleşti. Kalbinde iki tane stent olan Hüseyin Gören çıkan arbedede fenalaşarak yere yığıldı; durumunun iyi olduğu öğrenildi.

İşçiler, gerçekleşen saldırılara rağmen sendika önünde bekleyişlerini sürdürüyorlar.

İşçiler 22 Kasım sabahı sosyal medya üzerinden bir açıklama yaparak, sendika genel merkezinde sendika yöneticileri ve avukatları ile bir toplantı yaptıklarını duyurdu. İşçiler, taleplerinin karşılanması konusunda sendikalarına güvenlerinin tam olduğunu söyleyerek eylemlerine ara verdiklerini açıkladı.