Cihan Tekstil patronu tarafından 11 Kasım günü saldırıya uğrayarak kafası yarılan kadın işçi Meya Kara için Esenyurt Meydanı’nda Emeğin Gücü Derneği tarafından bir basın açıklaması düzenledi.

İSTANBUL - Esenyurt ilçesinde Cihan Tekstil atölyesinden tazminatsız şekilde atılan Meya Kara isimli kadın işçinin, işyeri önünde 11 Kasım günü yaptığı basın açıklaması sırasında firmanın sahibi Şükrü Üner tarafından saldırıya uğramış ve kafası yarılmıştı.

Emeğin Gücü Derneği’nin tarafından bugün bir basın açıklaması düzenledi. “İşçinin Hakkını Yedirmeyeceğiz” yazılı pankart açılan eyleme düzenlenen basın açıklamasına, Devrimci Demokratik Sendikal Birlik destek verdi.

Basın açıklamasında konuşan ve patron tarafından şiddete uğrayan kadın işçi Meyra Kara, “Bu ülkede yaşanan sorunlar sadece emekçiye yönelik değil, aynı zamanda kadına yönelik bir şiddettir. Gerek fiziksel, gerek psikolojik olarak biz toplumun her alanında maalesef bu duruma maruz kalıyoruz. Bu yüzden kadın ve emekçi örgütlenmesinin şart olduğunu düşünüyorum” dedi.

Dernek tarafından yapılan açıklamada ise Cihan Tekstil atölyesinde çalışan kadın işçi Meya Kara'nın, tazminatı ödenmeden işten atıldığını, Emeğin Gücü Derneği’ne müracaat etmesi üzerine, dernek tarafından Cihan Tekstil’e dosya gönderildiği belirtildi.

"Cihan Tekstil, yapılan görüşmelerde, ödeme yapacağına dair tarihler vermiş ve patron, “Kendim derneğe gelip ödeme yapacağım” demiştir. Hiçbir taahhütü yerine getirmemiştir.

Firma önünde basın açıklaması yapılmasına tahammül edemeyen işçi düşmanı Cihan Tekstil sahibi ve yandaş ekibi, basın açıklaması yapan, demokratik haklarını kullanan Meya Kara ve Emeğin Gücü Derneği üyelerine organize saldırı düzenlemişlerdir" denilen açıklamada üç dernek üyesinin darp edildiği fakat saldırganların serbest bırakıldığı aktarıldı.

Saldırganlar ve duyarsız sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu iafe eden sernek üyeleri, "Emekçilere ve ezilenlere baskı ve saldırı cüreti gösterenler, emek düşmanı zihniyetten ve saldırıların cezasız kalmasından besleniyorlar. Saldırganları ve sorumsuz yetkilileri kınıyoruz.  Barış ve demokrasi güçleri, emekçilere yapılan bütün saldırıların hesabını soracaktır" dedi.

Saldırıların yapıldığı ilk günden bugüne kadar dayanışma gösterenlere teşekkür eden dernek üyleri, bundan sonra da konunun takipçisi olacaklarını belirtti.