"Bir Kanun Yeter KHK Zulmü Biter"

İstanbul KHK'lılar Platformu "Haksız Hukuksuz KHK'ların Bütün Sonuçlarıyla Yok Sayılması" talebiyle Kadıköy İskele Meydanı’nda basın açıklaması yaparak TBMM'yi göreve çağırdı.

İstanbul KHK'lılar Platformu "Haksız Hukuksuz KHK'ların Bütün Sonuçlarıyla Yok Sayılması" talebiyle Kadıköy İskele Meydanı’nda basın açıklaması yaparak TBMM'yi göreve davet etti. Kadıköy İskele Meydanı’nda "Meclis Göreve KHK'lar Bir Haftada Çöpe", "Bir Kanun Yeter KHK Zulmü Biter" yazılı pankartlar açan İstanbul KHK’lılar Platformu üyeleri "KHK'lar Soykırımdır", "Adalet İstiyoruz," "Sivil Ölümler Son Bulsun" yazılı dövizler taşıdı. "KHK'lar Gidecek Biz Kalacağız", "İşimizi Geri İstiyoruz" sloganları attı. İstanbul KHK’lılar Platformu adına basın açıklamasını Yurdagül Şahin okudu.

 

"Sivil Ölüme, Ağaç Köküne, Sosyal Yalnızlığa, Kansere Mahkum Edildik"

Bir gecede yayınlanan KHK'larla haksız hukuksuz bir şekilde; işlerinin ellerinden alındığını, aynı gece yurt dışı yasağı ile pasaportlarına da el konulduğunu bu  süreç içinde adil ve evrensel hukuk kurallarına uygun yargılanma, savunma, çalışma, eğitim, seçilme haklarının da ellerinde alındığını belirten Şahin, "Bunlarda yetmezmiş gibi seçme hakkımız bile tartışma konusu yapıldı ülke içinde seyahat etme toplanma ve ifade özgürlüğümüz  engellenerek temelde örgütlenme hakkımız  engellenmek istendi. Sivil ölüme, ağaç köküne, sosyal yalnızlığa,kansere, Meriç'te, Ege'de karanlık sularda ölüme, intihara  mahkum edildik" dedi. Kendi yaşadıkları topraklarda vatandaşlık haklarından edilip mültecileştirildiklerini ifade eden Şahin, İstanbul KHKlılar Platformu olarak yaşanan bunca haksızlığı-hukuksuzluğu protesto etmek ve haklarını geri almak için 28 Hazirandan bu yana mücadele ettiklerini söyledi.

 

"İşlerimizi Geri Alıncaya Kadar Mücadele Edeceğiz"

16 ilde örgütlenme çalışması yürüterek Türkiye genelinde bir buluşma gerçekleştirip geleceğe yönelik program ve taleplerimizi kamuoyu ile paylaştıklarını aktaran Şahin, yaptıkları eylem ve etkinliklerle, biraraya gelme çabası içinde ve ellerinden alınan hakları geri alma konusunda daha yüksek bir perdeden taleplerini dile getirdiklerini ve bu mücadelenin KHK'lar tüm sonuçlarıyla iptal edilene kadar ve işlerini geri alıncaya kadar süreceğini söyledi. 

 

"Arınç KHk'lıların Fişlenmesini Sürgün Edilmesini Öneriyor"

Bu mücadeleye ilişkin Bülent Arınç'ın yaptığı açıklamaları hatırlatan Şahin, "Evet' KHK bir faciadir' dedi ama arkasından devletin çalışmak istemediği  kamu emekçilerinin gri listeye alınmasından yani fişlenmesinden, keyfe göre il dışı sürgünlerden görevde yükselmesinin engellenmesinden ve geri görevlere verilmesinden bahsetti" diyen Şahin Arınç'ın  "KHK’lıları böyle ihraç etmeseydiniz de haklarını verip özelde çalışmalarının önünü açsaydınız" sözlerine tepki göstererek, bu isteklerin KHK'lıların talepleriyle uzaktan yakından ilgisi olmadığını söyledi. 

 

"Devlet İçindeki Hukuksuzluğun Dile Gelmiş Hali"

"Bizler KHK'ların tüm sonuçlarıyla ve bizden çalınan haklarımızı geri alıncaya kadar mücadele edeceğiz.  Devlet yetkilileri tıpkı bir patron gibi 'benim çalışmak istemediklerim var' diyemez bu vatandaş devlet ilişkisi içinde devlet tarafından yapılan açık bir hukuksuzluğu,  keyfiyetin adam kayırmanın, 'benim adamım devlet kurumlarında' olsun anlayışının dile gelmiş halidir. Biz bu anlayışı ve bu anlayışı dile getirenleri kınıyoruz" diyen Şahin, Arınç'ın özür dilemesinin bir anlam ifade etmediğini ve bir an önce sorunun çözümü için meclisin bir an önce hwtrlrte geçmesi gerektiğini söyledi.

 

"Bize Yaşatılanın Telafisi Yok"

"Bize yaşattıklarının telafisi yok. 60'a yakın KHk'lı intihar etti. 300 e yakın KHk'lı kanserden öldü. Bir çoğu kansere yakalandı. Ege'nin ve Meriç'in  sularında hayatlarını kaybetti. Çocuklarının cansız bedenlerini kanlı sulara bırakmak zorunda kaldı. Çocuklarının cesetlerini bilmedikleri ülke topraklarında gömmek zorunda kaldı. Yaşanılan bunca şeyin sonunda üzülmek utanmak çok küçük şeyler bizim için. Bu yaşanılanlar ardında bir ömür boyu vicdan azabı da çekseniz de  bizim için bir kıymeti harbiyesi yok" diyen Şahin Bülent Arınç dediği gibi hemen bir hafta içinde KHK’ların iptal edilmesinin sağlanması için harekete geçmesi gerektiğini söyledi.

 

"Zorla Elimizden Aldığınız Haklarımızı İstiyoruz"

Şahin sözlerini  "Sizlerden utanmanızı ve üzülmenizi istemiyoruz. Biz bizim elimizden zorla aldığınız haklarımızı ve iadei itibarımızı istiyoruz. KHKlar gidecek biz kalacağız ve işimizi geri alacağız" diyerek tamamladı. İstanbul KHK’lılar Platformu eylemini sloganlarla sonlandırdı.