< "Örgütlenip Birleşince Kazanılmayacak Mücadele Yoktur"

Maltepe Belediyesi işçilerinin eyleminde işçilerin önde gelen taleplerinin kabul edilmesi üzerine belediye yönetimiyle anlaşmaya varılarak sonlandırıldı. Genel İş Sendikası Anadolu Yakası 2 Nolu Şube eyleme ilişkin yazılı açıklama yaparak bu süreçte Maltepe Belediyesi işçileriyle dayanışmada bulunan  Ataşehir, Kadıköy ve Üsküdar belediyelerinde işten atılan işçilere teşekkür etti, işçilerin taleplerinin bir an önce karşılanmasını istedi.

İSTANBUL - Maltepe Belediyesi işçilerinin iş bırakma eylemi işçilerin önde gelen taleplerinin belediye yönetimi tarafından kabul edilmesi üzerine kazanımla sonuçlandı. Maltepe Belediyesi ile imzalanan Toplu İş Sözleşmesi'nin uygulanması ve işten atılan DİSK'e bağlı Genel İş Sendikası Anadolu Yakası 2 Nolu Şube üyesi 4 işçinin geri alınması talebiyle 25 Ekim 2019'da başlayan süresiz iş bırakma eylemi taleplerin öncelikli taleplerinin kabul edilmesinin ardından 2 Kasım'da sona erdi.

"Protokol İle İmza Altına Alındı"

1 Kasım 2019’da Maltepe Belediyesi yönetimi ile yapılan görüşmeler sonucunda anlaşmaya vardıklarını Yapılan anlaşmayı hem sendika hem de belediye yöneticilerinin imzasıyla protokol altına aldıklarını belirten Genel İş Sendikası, imzalanan protokol kapsamında;

"- İşten çıkarılan Alkan Okuducu, Serkan Bal, Ali Sönmez ve Gürsel Kahriman tüm haklarıyla işe iade edilmiş, iş başı yaptırılmıştır.

- Toplu İş Sözleşmesinin tüm idari maddelerinin uygulanmasının başlatılması karara bağlanmış ve yürürlüğe girmiştir.  

- 1 Ekim 2019’dan itibaren geçerli olmak koşuluyla sendika üyelerine aylık  net 310 TL seyyanen zam uygulanacaktır.

- 1 Mayıs 2020 tarihinden itibaren tüm birimlerde haftalık çalışma süresi 40 saate düşürülecektir ve hafta tatili iki güne çıkarılacaktır" maddelerinin yer aldığını belirtti.

"Örggütlenip Birleşince Kazanılmayacak Mücadele Yoktur"

Maltepe Belediyesi’nde hakları için direniş ateşi yakan 800 işçinin kararlı ve onurlu mücadelesiyle, sadece kendi iş yerlerinde değil, Soma’da, Üsküdar’da, Ataşehir’de, Aliağa’da, Aydın’da, Cargill’de, Eskişehir’de, Tüvtürk’te ve sayamadığımız Türkiye’nin dört bir yanında süren emekçilerin hak arama mücadelelerine de katkıda bulunduğu ifade edilen açıklamada "Maltepe Belediyesi’nde süren direniş ve gösterilen sınıf dayanışması ile işçi sınıfının mücadelesi daha görünür hale gelmiştir. Maltepe Belediyesi işçileri bir kez daha göstermiştir ki; örgütlenip, birleşince kazanılamayacak mücadele yoktur" denildi.

"Hayatı Yaşanılır Kılan Emekçilerin Nasırlı Elleridir"

Dokuz gün boyunca Maltepe Belediyesi’nde sürdürülen ve kazanımla sonuçlanan bu eylemin  7’den 77’ye herkese "Temizlik işçisi çalışmazsa, sokaklar çöp dolar, sağlık sorunları baş gösterir, yol bakım işçisi çalışmazsa; yollar bozulur, kaldırımlar yapılmaz. Unutulmamalıdır ki bu hayatı yaşanılır kılan emekçilerin nasırlı elleridir, bir kurumu ayakta tutan o kurumun emekçileridir" gerçeğini bir kez daha ortaya koyduğunu belirten sendika, refah içinde yaşamayı en çok ülkenin emekçilerinin hakkettiğini, Maltepe halkının direnen işçilerle empati yaptığını ve kendileri gibi emekçi olan Maltepe Belediyesi işçilerinin haklı mücadelesini anladıklarını ifade etti.

 "Yol Arkadaşlarımızın da Talepleri Kabul Edilsin"

"Bizimle aynı kaderi paylaşan ve mücadele birliği yaptığımız Üsküdar ve Ataşehir’de işten atılan emekçi yol arkadaşlarımıza desteklerinden dolayı teşekkür ediyor, haklı taleplerinin bir an önce karşılanmasını ve işten çıkarılan işçilerin bir an önce geri alınmasını istiyoruz" denildi.

"2020'deki TİS İçin Çalışmaya Başladık"

Açıklamada bu süreçte dayanışmada  bulunan Ataşehir, Kartal, Kadıköy, Üsküdar Belediyesi işçilerine, tüm kurumlara ve emek dostlarına teşekkür edilerek Genel İş Sendikası olarak Maltepe Belediyesi’nde örgütlü 1400 üye ile ortak ekonomik, sosyal, kültürel ve demokratik hakları için mücadeleye devam edecekleri Haziran 2020’de yeniden kurulacak, Toplu İş Sözleşmesi masası için tüm işçilerle birlikte şimdiden çalışmaya başlayacakları belirtildi.