< Ataşehir Belediyesi'nde İş Bırakma Eylemi - Yenilendi -

Ataşehir Belediyesi'nde Dış Temizlik, Fen İşleri, Park Bahçe birimlerindeki işçiler iş bırakma eylemine başladı.

İSTANBUL - Ataşehir Belediyesi'nde DİSK'e bağlı Genel İş Sendikası Anadolu Yakası 1 Nolu Şube üyesi işçiler iş bıraktı.

Ataşehir Belediyesi'nde Dış Temizlik, Fen İşleri, Park Bahçe Birimlerinde çalışan işçiler iş bırakarak şantiyelere çekildi

Fen İşleri ve Park Bahçe Birimlerinde çalışan işçiler Küçükbakkalköy'deki Fen İşleri şantiyesinde, Dış Temizlik Birimi işçileri ise Yenisahra Şantiyesine çekildi.

Ataşehir Belediyesi işçileri uzun süredir TİS şartlarının uygulanmaması nedeniyle durumdan rahatsızdı. Buna ilişkin Genel İş Sendikası üyeleri basın açıklamaları yapmıştı.

Ataşehir Belediyesi 7 Ekim'de Melike Şahin ve Ali Şan İpşiroğlu'nu işten çıkarmıştı. İşçiler belediye binası önünde oturma eylemini sürdürüyor.

Bugün ise Ataşehir Belediyesi'ndeki  Dış Temizlik, Fen İşleri ve Park Bahçe işçileri saat 19.00 itibariyle iş bırakarak iki şantiyede toplandı. İşçiler "Atılan İşçiler Geri Alınsın", "Toplu Sözleşme Uygulansın" sloganlarıyla eylemi sürdürüyor. 

İşçiler, işten atılan arkadaşlarının işe iadesi, eksik ve geç yatırılan ücretlerinin tam ve zamanında yatırılması talebiyle iş bıraktıklarını belirtti.

Ataşehir Belediyesi işçileri "Maltepe Belediyesi İşçilerinin eylemini selamlıyoruz" diyerek mücadeleyi birlikte yürüyeceklerinin mesajını da verdi.