"TİS Haklarımız İçin Eyleme Devam!"

Maltepe Belediyesi Temizlik İşçilerinin iş bırakma eylemi 5'üncü gününde devam ediyor. İşçiler belediye yönetiminin  teklifine ilişkin oylama yaparak "Eyleme devam" dedi.

İSTANBUL - Maltepe Belediyesi Temizlik İşçileri iş bırakma eylemine 5'inci gününde Aydınevler şantiyesinde gününde devam ediyor. Bugün Üsküdar Belediyesi'nde işten atılan işçiler ile Ataşehir Belediyesi'nde işten atılan Melike Şahin ve Ali Şan İpşiroğlu da işçilerle dayanışmaya geldi.

 

Maltepe Belediyesi Temizlik İşçileri iş bırakma eyleminin 5'inci gününde dün belediye yönetiminden gelen teklifi bir sandık kurup oylama yaptı. İşçilerin isim listesini ve oy pusulalarını hazırlayarak oylama yaptı.

 Oylama öncesinde açıklama yapan Genel İş Sendikası Anadolu Yakası 2 Nolu Şube Başkanı Yenigün Özen Dolgun "Dün Maltepe Belediyesi yönetimi ile yapılan görüşmede işten atılan işçilerin geri alınması, haftalık 40 saatlik çalışmanın 2020 Mayıs ayından itibaren uygulamaya konulması, maaşlara 270 lira seyyanen zam ve diğer maddelerin geçerli olmak üzere bir teklif getirildi. Biz de belediye yönetiminin bu teklifini arkadaşlarımıza ilettik ve oylamasına sunduk. Birazdan bir oylama yapılacak ve bu oylama sonucunda ne çıkarsa çıksın biz sonuna kadar bu iradenin arkasında olacak ve mücadelemizi birlikte sürdüreceğiz" dedi. İşçiler oylarını kullandılar ve yapılan sayımda 206 eyleme devam, 122 tamam, 6 geçersiz oy çıktı.

 

İşçilerin oylama ve sayımından sonra da sonuca ilişkin Oylama öncesinde DİSK Yönetim Kurulu üyesi Kanber Saygılı, Genel İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Gökhan Keskin'in de katılımıyla açıklamada konuşan Genel İş Sendikası Anadolu Yakası 2 Nolu Şube Başkanı Yenigün Özen Dolgun açıklama yaptı. Dün belediye yönetiminden gelen teklifi üzerine az önce bir referandum yaptık. Buradan çıkan iradenin sonuna kadar arkasında olacağımızı daha önce de belirtmiştik. Belediye yönetimine bize sundukları teklifi tekrar gözden geçirmelerini öneriyoruz. Biz bu iradenin kararı doğrultusunda mücadelemize devam ediyoruz. Buradayız. Yılgınlık yok direniş var" dedi.

 

Genel İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Gökhan Keskin ise belediye yönetiminin işçilerin TİS ile kazandıkları haklarını bir yıldır uygulamadığını ve bunu uygulanmamak için sendika temsilcisi işçileri işten çıkardığını, atılan işçilerin işe iadesi talebini TİS haklarına karşılık pazarlık konusu yaptığını belirterek "Burada yapılan oylama sizin iradenizdir ve mücadelemizle Maltepe'nin gerçek sahiplerinin işçiler olduğunu gösterme zamanıdır." dedi.

 

İşçiler "Yılgınlık Yok Direniş Var", "Toplu Sözleşme Hakkımız Söke Söke Alırız" sloganları attılar ve halay çekerek dayanışmaya gelen emek dostlarını karşılayarak eyleme devam ediyorlar.