< "Fiili Olarak Direnişe Geçmiş Durumdayız!"

Tuzla'da bulunan Valfsan’da da işten atılan Birleşik Metal İş üyesi 10 işçi bu sabah itibariyle işe iade ve sendikal haklarının tanınması talebiyle eyleme başladıklarını duyurdu.

Tuzla İstanbul Endüstri ve Ticaret Serbest Bölgesi'nde yer alan Valfsan fabrikasında örgütlü bulunan Birleşik Metal İş Sendikası toplu sözleşme görüşmeleri sürecindeyken işçiler üzerindeki baskı ve tebditler de artmış ve ilk olarak geçtiğimiz hafta 7 işçi işten atılmıştı. Geçen süre içinde 3 işçinin daha işten atılması üzerine işçiler eyleme geçme kararı aldı.

İşçiler bu sabah itibariyle Tuzla'da bulunan İstanbul Endüstri ve Ticaret Serbest Bölge girişinde sloganlarıyla eyleme başladı.

Valfsan işçileri yaptıkları açıklamada: "Biz Valfsan firmasının sorunları gören yanlışlara müdahale eden ve yapıcı temelde eleştiren örgütlü sınıf bilincine sahip işçileri olarak fabrikamızdaki sorunları baskıları tehditleri her defasında fabrika içerisinde dile getirdik...

Ve sonunda patron tarafından ve işbirlikçi temsilciler eliyle hiçbir gerekçe gösterilmeden işimize son verilmiştir... Biz de sendika içi bütün hiyerarşiye uyarak sendikal temaslarımızı yaptık.. Ve sonunda fiili direnişe geçmiş bulunmaktayız...

Bizler burada işimizi geri almak içeride olabilecek işçi kıyımını önlemek ve içeride olan baskıya boyun eğmemeleri için içeride olan sınıf yoldaşlarımıza cesaret vermek amacıyla buradayız. Ve taleplerimiz yerine getirilene kadar direnişimizi sonlandırmayacağız.

Hak verilmez alınır diyerek bütün emek verenlerin yanımızda olmalarını bekliyoruz..

ATILAN İŞÇİLER GERİ ALINSIN! HAK VERİLMEZ ALINIR! " dedi.

Birleşik Metal İş Sendikası üyesi işçiler emek dostlarının desteğini bekliyor.

Valfsan:İ stanbul Endüstri ve Ticaret Serbest Bölgesi / Tuzla

E-5 İçmeler Köprüsü Üzerinden Deri Sanayi Minibüsleri ile ulaşım sağlayabilirsiniz.