Sanayi Başkanlığı'nın Kimya Mühendisleri Odası yönetim kurulunun görevden alınması talebiyle dava açmıştı. TMMOB Yönetim Kurulu ile bağlı odaların başkanları, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın açtığı dava öncesinde genel merkez binasında 14 Haziran günü basın toplantısı düzenledi.

"TMMOB Susturulamaz, Yaşasın Örgütlü Mücadelemiz" şiarıyla düzenlenen toplantıda konuşan TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın görevlendirdiği Rehberlik ve Teftiş Kurulu Başkanlığı'nın Kimya Mühendisleri Odası'nı denetlemek istediğini belirtti.

Odanın denetim konusunu defalarca sormasına rağmen geçerli bir yanıt alamadığını aktaran Koramaz, "Odamız yazışmalarında hiçbir kişi veya kurumdan herhangi bir belgeyi gizleme amacı taşınmadığından Bakanlık tarafından istenen belgelerin hali hazırda web sitesinde yayınlandığı, tüm üyelerin ve kamuoyunun erişimine açık olduğu da ifade edilmiştir" dedi.

Tüm yazışmalardan sonuç alınamadığını ve bakanlığın Kimya Mühendisleri Odası yönetim kurulunun görevden alınması talebiyle dava açtığını hatırlatan Koramaz, davanın aslında TMMOB'un bütünlüğüne açılmış bir dava olduğunu söyledi.

Koramaz, "Bilinmelidir ki; aklın ve bilimin ışığına inanmış ve bu ülkenin emekten ve halktan yana olan mühendis ve mimarları ve onların örgütlülüğü hiçbir şekilde sindirilemez, yıldırılamaz" dedi.