Torunlar 5.Levent Projesi'nde Eylem Ve Kazanım

Torun Center’da yaşamını yitiren 10 işçinin katili de olan Torunlar GYO’nun 5. Levent projesinde çalışan İnşaat İşçileri Sendikası 6 işçinin ücretleri ödenmediği gibi, şantiyede bulunan tüm elbiseleri dışarı atılarak yemek fişleri ellerinden alındı. Taşeron firma Panelon Pano'da çalışan formen tarafından tehdit edilerek küfürlerle şantiyeden atıldılar.

Taşeron firma Panelon Pano'da çalışan ve adının Savaş olduğunu öğrenilen formen, işçilerin şantiyeden çıkmadıkları takdirde kendilerini silah zoruyla çıkaracağını söylemesi üzerine İnşaat İşçileri Sendikası, işçilerin ücretlerinin ödenmesi talebiyle 5 Haziran günü saat 13.30 itibariyle şantiyede eyleme başladı.

İşçilerin eylemi sürerken sendika ile yapılan görüşme sonrası işçilerin tüm alacaklarının ödenmesi üzerine eylem 17.45 sıralarında sonlandırıldı.