< Novares'te Anlaşma Sağlandı

Petrol İş Sendikası Gebze Şubesi üyesi Novares işçilerinin grevi 3. gününde anlaşma sağlanarak sonuçlandı.

Kocaeli, TOSB Otomotiv Yan Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesin'de faaliyetlerini sürdüren ve otomotiv sektörüne parça üreten Novares ile Petrol İş Sendikası Gebze Şubesi arasındaki toplu sözleşme görüşmelerinden sonuç alınamaması üzerine 25 Haziran Salı günü işçiler greve başlamıştı.

Ücretler ve sosyal hakları kapsayan maddelerde taleplerinin karşılanmaması sebebiyle başlayan grev, sürmekte olan görüşmlerde anlaşmaya varılarak kazanımla sonuçlandı.

Petrol İş Sendikası yazılı açıklama yaparak Novares fabrikasında grevin kazanımla sonuçlandığını duyurdu.

Yapılan açıklamada fabrika önünde grev sürerken Petrol İş Sendikası Genel Merkezinde Genel Merkez Yöneticileri, Gebze Şube Yöneticileri ve temsilcilerinden oluşan Petrol-İş Heyeti ile Novares yönetimi arasında müzakerelerin aralıksız 2 gün devam ettiği belirtildi.

Dün gece saatlerine kadar devam eden müzakereler sonucunda Novares işçilerinin taleplerinin karşılanması ile anlaşmaya varıldığı ve sözleşmenin imzalandığı belirtildi.

Toplantıda Sendika Genel Mali Sekreteri Mehmet Kaya, Genel Yönetim Sekreteri Ali Haluk Koşar; Novares Genel Müdürü Levent Savaş, İnsan Kaynakları Direktörü Tuğba Özkabakçı, Endüstri İlişkileri Yöneticisi Sait Kandemir, KİPLAS Genel Sekreteri Av. Z. Ulaş Yıldız ile Onur Gözütok, Petrol İş Gebze Şube Başkanı Şivan Kırmızıçiçek, Şube Başkan Yardımcıları Dursun Karataş ve Dönmez Aytekin, İşyeri Temsilcileri Sinan Karataş, Onur Atik ve Mehmet Babur, Sendika Toplu İş Sözleşmesi Uzmanı Özgün Çelik Aygün ile Uzman Yardımcısı Serkan Gümüşbaş yer aldığı aktarılan açıklamada "Sözleşmenin üyelerimize, sendikamıza, Novares işyerine ve işçi sınıfına hayırlı olmasını dileriz. Grev süresince dayanışma gösteren sendikalara, demokratik kitle örgütlerine, siyasi partilere, üyelerimize, organize sanayi bölgesinde çalışan emekçilere ve tüm sınıf dostlarına bir kez daha teşekkür ediyoruz. Yaşasın Sınıf Dayanışması!" denildi.