Bakoder Çocuk Oyuncuları, "Üç Taşın Masalı" adlı oyunu Su Gösteri Sanatları Sahnesi'nde oynadı.

İSTANBUL - Kral komşu ülkelerle savaşa karar verir. Eli silah tutan  herkesin bu savaşa katılması, katılmayanlar ise tüm imkanlarını bu savaş için seferber etmesini ister.

Bu savaş kime ne getirecek? Halk savaş istemiyorsa? Ne yapmalı da bu savaşa girmemeli? Bayramtepeli çocuklar semtlerindeki Bayramtepe Koruma ve Dayanışma Derneği'nde (Bakoder) yaratıcı drama eğitiminin ilk sezonu sahneledikleri bir oyunla tamamladı.
Bayramtepeli çocuklar bugün "Üç Taşın Masalı" adlı oyunla Aksaray'da bulunan Su Gösteri Sahnesi'nde seyircileriyle buluştu.

Devinim Tiyatro Atölyesi ve Ayışığı Ekin Sanat Derneği Çocuk Oyuncuları tarafından yazılan oyunun yönetmenliğini tiyatro eğitmenleri Ercan Ballıoğlu yaptı. Oyunda Berat Turgut, Ekinsu Aktaş, Eylül Aşçı, İpek Aşçı, Naz Yıldırım, Şeyma Kılınç rol aldı.

Oyun metninin yeni uyarlamalarını ve afişinin tasarımını, kostüm seçimini de çocuklar hazırladı. Koordinatörlüğünü Beyhan Aktaş’ın yaptığı oyunda ışık ve efektlerlerdeUğur Yıldırım ile Olgun Atbaş destek verdi. 

Bayramtepeli çocuklar sahneledikleri "Üç Taşın Masalı"yla savaşı düşündürdü, sorguları hem küçüklere hem de büyüklere...
Bir gecekondu mahallesine yaşayan çocukların dünyanın ve ülkenin içinde bulunduğu süreçten hiç de uzak olmadıklarını, pek çok şeyi yetişkinlerden daha iyi daha çok sorguladıklarını gösteriyorlar sahneledikleri oyunla.

Onlar ilk kez bir başka semtte yabancı oldukları bir mekanda sahne alırken aileleri, mahalledeki komşuları,  Bakoder ile iletişimde olanYarımburgaz Mahallesi Koruma ve Dayanışma Derneği, Altınşehir Çocuk Atölyesi, Yarımburgaz ve Altınşehir Mahalleleri Mülteci Gençler, Ayışığı Sanat Merkezi, Okmeydanı Çevre Koruma Derneği, Habibler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Toplumsal dayanışma Derneği, İşçi Birliği Konseyi,  Sazlıçayır Yardımlaşma ve Dayanışma Köy  Derneği gibi pek çok yerden gelen dostları Bayramtepeli çocuklarını izlemeye gelerek salonu doldurdu.

Oyundan sonra çocuklarla kucaklaştılar ve çocukların böyle bir konuyu  işlemiş olmalarından etkilendiklerini ifade ettiler.
Ve oyun sonunda bütün oyuncular eğitmenleri ve dernek yöneticilerinden Yaratıcı Drama Eğitimi Sertefikalarını aldılar.

Bakoder Çocuk Oyuncuları Üç Taşın Masalı"nı anlatmaya devam edecek. Eğer siz de izlemek isterseniz onlarla irtibata geçip bir sonraki oyunun nerede sahneleneceğini öğrenebilirsiniz. Ya da belki size daha yakın bir yerde sahnelenmesini sağlayabilirsiniz...