< < Sri Lanka’da İktidar El Değiştirmeye Hazırlanıyor

10 Temmuz Pazar günü Sri Lanka'daki çeşitli muhalefet partileri, Başkan Gotabaya Rajapaksa ve Başbakan Ranil Wickremesinghe'nin istifasının ardından yeni bir hükümetin kurulması için anlaşmaya varmak için bir toplantı yaptı.

Sokaklarda dizginlenemeyen halkın başkanlık konutunu işgal etmesi, başbakanlık konutunu ateşe vermesinin ardından Başkan ve Başbakan istifa etmek zorunda kaldı.

Muhalefet yasa koyucusu Ma Sumanthiran, tüm muhalefet partilerinin Parlamentoya çoğunluğu göstermek için gerekli 113 üyeyi kolayca bir araya getirebileceklerini ve Rajapaksa'dan yeni hükümetin kurulmasını ve ardından ve resmi olarak istifasını talep edebileceklerini temin etti... Anayasaya göre geçici cumhurbaşkanı olarak görevi devralacak olan Parlamentonun en yüksek yetkilisi Mahinda Yapa Abeywardena olacak.

Ayaklanan, muktedirleri saraylarından kaçırabilen bir halkın iktidarı alacak örgütlü bir gücünün olmaması, burjuvazinin bir devrimi daha çalmasına neden olacak görünüşe göre. BM, şimdiden Sri Lanka’daki ekonomik krize destek olabilmek için bir yardım paketini yola çıkardı. Halkın iktidarı alacak bir güçte olmaması, sadece iktidarın bir burjuva partiden bir diğerinin ellerine geçmesine yol açıyor.