< İngiliz Havayollarında Grev

İngiliz havayolu şirketi British Airways’te bugün yaşanan grev nedeniyle uçuşların neredeyse tümü iptal edildi; grev yarın da sürecek.

Havayolu şirketi yaptığı açıklamasında “Uçuşlarımızın neredeyse yüzde 100’ünü iptal etmek dışında başka seçeneğimiz yok” derken, pilot sendikası Balpa’nın grevi nedeniyle onbinlerce yolcu etkilenecek. Eğer anlaşma sağlanamazsa bir sonraki eylem 27 Eylül’de.

British Airways üç yıl için %11,5 ücret artışı önerirken, Balpa sendikası, pilotların son yıllarda bedeller ödediğini ve bu nedenle şirketin elde ettiği kardan daha fazla yararlanması gerektiğini söylüyor.

1 günlük grevin şirkete maliyeti 40 milyon euro. Ancak sendikanın istediği ücret ile şirketin önerdiği ücret arasındaki fark sadece 5 milyon.

British Airways, Birleşik Krallık’ta günde yaklaşık 850 uçuş gerçekleştiriyor