< İsrail Polisinden Mescid-i Aksa Saldırısı

Geçtiğimiz hafta İsrail polisi, Siyonistlerin Mescid-i Aksa'ya baskınlarını engellemek isteyen Filistinlilere Mescid-i Aksa cami içinde saldırdı.

Bayram hutbesinden sonra Harem-i Şerif'in batı yakasındaki El-Meğaribe (Faslılar) kapısı önünde toplanan yüzlerce Filistinli, İsrail polisinin siyonistleri içeri almasına izin vermedi. Doğu Kudüs’ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Mescid-i Aksa’da Siyonistler Mescid-i Aksa’ya saldırmaya çalıştı. Harem-i Şerif’in batı yakasındaki El-Meğaribe Kapısı’nda toplanan yüzlerce Filistinli, İsrail polisinden Siyonistlere kapıyı açmamasını istedi. Filistinliler sloganlarla İsrail polisine tepki gösterirken, yüzlerce siyonist de El-Meğaribe Kapısı’nın diğer tarafında Harem-i Şerif’e baskın düzenlemek üzere hazır bekledi. İsrail polisi Filistinlilere göz yaşartıcı gaz ve plastik mermiyle saldırırken, saldırı sonucu İsrail polisi birçok Filistinliyi gözaltına aldı ve Harem-i Şerif boşaltılarak caminin kapıları kapatıldı.

Mescid-i Aksa ve Kudüs'teki vakıflar, İsrail ile Ürdün arasında 26 Ekim 1994'te imzalanan barış antlaşmasına göre Ürdün Vakıflar, İslami İşler ve Mukaddesat Bakanlığına bağlı Kudüs İslami Vakıflar İdaresinin himayesinde bulunuyor. Daha önce Kudüs İslami Vakıflar İdaresinin izni dahilinde Mescid-i Aksa'yı ziyaret eden Yahudiler, 2003'ten bu yana Vakıflar İdaresinin egemenliğini ihlal eden İsrail'in tek taraflı kararı çerçevesinde polis eşliğinde buraya giriyor.