Tüm dünya üzerinde faşizm rüzgarları estirilmek istense de dünya halkları buna boyun eğmiyor ve bulundukları her ortamda ve ellerine geçen her araçla faşizmi, ırkçılığı, göçmen karşıtlığını, baskı ve nefreti protesto ediyor.

Bu defa protestolara sahne olan Pan Amerikan Oyunları ödül törenleri oldu. Pan Amerikan Oyunları, 4 yılda bir düzenlenen ve Amerika Kıtasındaki ülkelerin katıldığı olimpiyat oyunları.

Eskrim dalında şampiyon olan ABD takımında altın madalya alan  Race Imboden ödül töreninde milli marş çalınırken diz çöktü. 9 Ağustos günü yapılan törenin ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan Race Imboden böyle bir ödül kazanmaktan gurur duyduğunu, ancak bunun ülkesinin pek çok eksikliğinden dolayı kısa sürdüğünü söyledi. Irkçılık, silahlanma, göçmenlere kötü muamele ve nefret saçan bir başkan... ve bu sorunlara dikkat çekmek için bu anı değerlendirdiğini söylüyor.

Imboden 'in eylemi 3 yil önce madalya töreninde ırkçılığa ve siyah ölümlerine karşı diz çöküp yumruğunu havaya kaldıran Colin Kaepernick in eylemini anımsattı. Ve Kaepernick in o zamandan beri hic bir takıma alınmamasına bakılacak olursa bu eylemi tekrarlamak oldukça cesur ve riskli bir eylem.

Elbette Imboden 'in eylemi yanıtsız kalmadı. Ertesi gün çekiç atmada altın madalya kazanan ABD li siyahi kadın sporcu Gwen Berry de  milli marş okunurken sağ yumruğunu havaya kaldırarak protesto eylemi yaptı. 

Tüm dünya ezilenlerinin ortak selamı, ortak isyanı olarak sağ yumruğunu kaldıran Gwen Berry insanların konuşamayacak kadar korkuyor olmasını eleştirerek, tüm adaletsizliklerin ve gittikçe daha kötüye giden Başkan 'ın karşısında olmak gerektiğini söyledi.

Faşizme ve yaşanan adaletsizliklere karşı susmayan tüm halkları selamliyoruz