Sudan askeri ve milis kuvvetleri, binlerce protestocunun 6 Nisan'dan bu yana sivil yönetime barışçıl bir geçiş talep etmek için toplandığı Hartum'daki ordu Komutanlığı dışındaki oturma eylemlerine saldırdı, Sudan Meslek Örgütleri Birliği yaptığı açıklamada, 3 Haziran günü gerçekleşen saldırılarda birçok kişinin öldüğünü ve yaralandığını ve eylem alanındaki çadırların ateşe verildiğini belirtti. Saldırı, Geçici Askeri Konsey’in, protestocuların çoğunluğunu sivillerin oluşturacağı yeni bir bağımsız geçiş Konseyi’nin kurulması çağrısını kabul etmeyi reddetmesinden sonra, 28 ve 29 Mayıs'ta gerçekleşen genel grevin ardından gerçekleşti.

3 Haziran günü sabah erken saatlerde, güvenlik güçleri tarafından desteklenen Hızlı Destek Güçleri ve polis, başkent Hartum'daki Sudan ordusunun genel merkezinin önünde bulunan bölgeyi işgal etti. Plastik mermilerin, gerçek mermilerin aşırı derecede kullanıldığı saldırıda, silahsız birçok kişi yaralandı; çok sayıda insan öldü. Baskını yapan kuvvetler oturma alanındaki çadırları yaktı ve göstericilere karşı aşırı fiziksel güç kullandı. Sivillere yönelik saldırılar barışçıl oturma eylemini kırma ve dağıtma çabasıyla devam ediyor. Sudan Komünist Partisi ve Sudan Meslek Örgütleri Birliği uluslar arası dayanışma çağrısında bulunarak saldırıları sert bir dille kınadı ve eylemlerinin artarak devam edeceğini, kazanmak için kararlı oldukları açıklamalarında bulundu.

Sudan halkına karşı işlenen bu insanlık suçun, eski rejimin taktiklerinin ve politikalarının tamamen devam ettiğinin bir kanıtıdır.

Sudan Devrimi Yoluna Devam Edecek ve Başaracak!

menasolidaritynetwork.com sitesinden çevrilmiştir

Çeviri Kolektifi