< < “Sudan Genel Grevi ile Dayanışma İçindeyiz”

Sudanlı Meslek Odaları Birliği, geçiş döneminin egemen askeri geçiş konseyinin sivil hükümetin taleplerini karşılaması için protestocuları genel greve çağırdı.

İrlanda ve İngiltere'deki Sudan Doktorları Sendikası 21 Mayıs'ta bir açıklama yaparak grevi desteklediğini bildirdi.

Açıklamada, 5 ay süren sokak protestoları ve askeri üslerin önünde 7 ay süren oturma eylemini takiben Sudanlıların büyük bir genel grev başlatma aşamasına geldiği, sivil toplum, hükümet ve işletme işçilerinin imza vermeye ve Sudan Askeri Geçiş Konseyi ile yürütülen son inişli çıkışlı pazarlıklara onay vermeye çağrıldığı söyleniyor ve ülkenin bir askeri yönetimden bir diğerine geçmesine izin verilmeyeceği, Sudan Ayaklanması'nın desteklendiği belirtiliyor. Bugün Sudan halkının daha önce hiç olmadığı kadar birleşmiş olduğu vurgulanıyor. Konsey'in, Özgürlük ve Değişim Deklerasyonu tarafından ilan edilen Sudan Devrimi'ni temsil etmediği üzerinde duruluyor. Ülkenin herhangi bir yerinde barışçı göstericilere karşı herhangi bir şiddet kullanımına karşı uyardıkları söyleniyor. Açıklama Barış, Özgürlük ve Adalet sloganıyla son buluyor.