Faşizme ve Irkçılığa Karşı Uluslararası Eylem Günü dolayısı ile 23 Mart Cumartesi (bugün) Lefkoşa’nın güney kesiminde yürüyüş ve eylem gerçekleştirildi. Eyleme Devrimci Komünist Birlik de katılarak bildiri dağıttı.

Saat 11.00'de Lefkoşa’nın güneyindeki OHI(Hayır) Meydanı’nda buluşan örgütler Feneromeni Meydanı’na yürüyerek burada bir miting gerçekleştirdiler. Ülkemizin kuzeyinden hiç bir örgütün katılmadığı eylemde Devrimci Komünist Birlik Yunanca, Türkçe ve İngilizce dilinde hazırlanan “Faşizme Karşı Birleşin” başlıklı bir bildiri dağıttı. Eyleme Güney Kıbrıs’tan ise AKEL, PEO, KISA, İşçi Demokrasisi, Sol Kanat ve Bandiera gibi örgütler destek verdi.

DKB’nin yayınladığı bildiride ırkçılığın ve ırk ayrımcılığının ortadan kaldırılması için mücadelenin bir günlük olmadığına ve nedeni kapitalizm olan faşizmin yükselişine karşı mücadelenin önemine dikkat çekti. Amerika ve Avrupa'daki sağ güçlerin, duvarlar inşa edip ve sınırlar kurarak mültecileri ve göçmenleri dışarıda tutuğu belirtilen bildiride kapitalist ve emperyalist savaşların insanları mülteci yapıp fakirleştirdiği, acı çektirip insanlar arasında nefret yaydığı vurgulandı.

Bildiride faşizmin farklı olan herkese ve her şeye saldırırken, giydikleri demokrasi maskesini ile kendilerini gizlemeye çalıştıklarına dikkat çekilirken, “Faşist siyasi örgütler ve güneydeki Neo-Nazi ELAM ile kuzeydeki YDP partileri, bilinçsiz gençlerin sempatisini kazanarak, onların zihinlerini nefret söylemleri ile zehirlemekte ve Kıbrıs'ın sosyal ve politik hayatında daha da aktifleşmektedirler. Ülkemizde halk arasında faşizm ve ırkçılık artıyor.” denildi.

Yeni Zelanda'da meydana gelen saldırının, sorunun önemini ve faşizme karşı derhal harekete geçme ihtiyacını kanıtladığı belirtilen bildiride “Faşizm katliamlar yaratıyor. Kendisine farklı ya da yabancı görünen kişileri katlediyor. Her şeylerini geride bırakarak mülteci ya da göçmen olanlar, toplama kamplarında yaşamak ya da saatte 2 Euroya çalışmak ve bir bodrumda 30 kişi daha yaşamak için yabancı bir ülkeye gelenlerin düşman olduğunu söylüyorlar. Düşman onlar değil, faşizm ve faşizmin yarattıklarıdır!” denildi.

Bildiri “Faşizme karşı sadece ilerici, anti-faşist ve devrimciler direnebilir! Mültecilerin, göçmenlerin ve sermaye tarafından ezilen her bir insanın sesi olmalıyız. İlgisizlikle hangi maskenin arkasına gizleniyorsa gizlensin, faşizmle savaşmalıyız. Tek yol örgütlenmek, kolektif direniş ve ortak devrimci sınıf mücadelesidir. Hep birlikte, omuz omuza, yukarıya kalkan yumruklarımızla faşizm yılanının önünde çelikten bir duvar gibi duralım!” ifadeleri ile son buldu.