7 Mart Perşembe günü, Venezuela’da 23 eyaletten 21’i karardı, Başkent Caracas da karanlığa gömüldü…

Venezuela’yı ve Venezuela halkını teslim almak için her tür yolu yöntemi deneyen, halkı sokaklara dökmeye çalışan, kendine bağımlı bir “başkan” atayan emperyalistler, bu defa da elektrik sistemini sabote ederek Venezuela’yı elektriksiz bıraktı.

Elektrik Enerjisi Bakanı Dominguez, bu güç kaybının Doğu Bolivar eyaletindeki Guri'de elektrik üretimi ve iletimi alanındaki sabotajlardan kaynaklandığını belirtti.

Halk Elektrik Enerjisi Bakanı Luis Motta Dominguez yaptığı açıklamada, Venezuela elektrik sisteminin öğleden sonra ikinci defa saldırıya uğradığını söyledi.

Güney Amerika ülkesinin birkaç ülkesi elektriksiz kaldı, Bakan Dominguez, yetkililerin sistemi yeniden kurmak ve hizmeti normale döndürmek için çalıştığını belirtti, “Venezuela "bir kez daha bir Elektrik Savaşında saldırı hedefi oldu (...) Ama burada güçlü bir hükümetimiz var, bizi moralsizleştirmeyecekler veya bizi yenmeyecekler. (...) Geçmişteki girişimlerde başarısız oldular ve yine başarısız olacaklar" dedi. Bu kesinti, Caracas Metro servisinin de durmasına neden oldu.

Venezüella Halkın Haberleşme ve Enformasyon Gücü Bakanı Jorge Rodriguez de konu hakkında açıklama yaptı, Venezüella’daki karşı devrimci muhalefetin sistemi günlerce sabote etmek istediğini, ancak şimdiden %60’ının onarıldığını, sabotajın başarısız olduğunu belirtti.

Nicolas Maduro twitter hesabından yaptığı açıklamada “ABD emperyalistlerinin halkımıza karşı ilan ettiği ve yönlendirdiği elektrik enerjisi savaşı halkımıza zarar verecek. Hiçbir şey ve hiç kimse Chavez’in halkını kazanamaz” dedi.

ABD Dışişleri Bakanı Michael Pompeo ise elektrik kesintisinin “Maduro rejiminin yetersizliği sonucu” olduğunu tweetledi, “Maduro’nun politikalarının karanlıktan başka bir şey getirmediğini” söyledi.

Venezuela'nın Guri hidroelektrik santrali 10,200 MW kurulu güce sahip ve Power Technology'nin sitesine göre dünyanın en büyük üçüncü santrali. Tesis, ülkenin elektrik ihtiyacının %70'inden fazlasını sağlıyor ancak zaman zaman kuraklıklardan etkileniyor.

 

Ayrıca Venezuela Dışişleri Bakanı Jorge Arreaza, Almanya Büyükelçisi Daniel Kreiner’i “ülkenin içişlerine karıştığı” gerekçesiyle sınır dışı edeceklerini açıkladı.

“İstenmeyen kişi” ilan edilen ve ülkeden ayrılması için 48 saat süre verilen Kreiner, kendisini geçici devlet başkanı ilan eden ABD kuklası Juan Guaido’yu 4 Mart Pazartesi günü Caracas Havaalanı’nda karşılayan yabancı diplomatlar arasındaydı.