5 Şubat Salı günü Fransa'da genel grev vardı. Bu grevin özelliği, işçi sendikaları (CGD) ile sarı yeleklilerin katılımıyla gerçekleşmesi idi.

Sarı yeleklilerin eylemlerine CGT dahil sendikaların mesafeli davranmalarına; sarı yeleklilerin de iş günlerinde eylem yapmamalarını dikkate alınca bu grev büyük bir dayanışma örneği oldu.

Pek çok şehirde iş bırakan yüzbinlerce kişi sokaklara çıktı.

Paris’te, Belediye Binası ve Concorde arasında toplanan 30.000 kişi, daha yüksek ücret, vergi adaleti, lise reformuna muhalefet veya yabancı öğrencilere yönelik kayıt ücretlerinde artış, kamu hizmeti gösterme veya savunma hakkı gibi çok sayıda taleple sokağa çıktı.

Marsilya'da binlerce kişi, Eski Liman ile Saint-Charles istasyonu arasında eylem yaptı. Kitlenin ortasında birkeç yüz de sarı yelekli vardı. Sarı yelekliler, "Taleplerimiz aynı, hepimiz birlikte olmalıyız" diyor.

Lyon'da da binlerce işçi ve sarı yelekli sokaktaydı. "Dışarıda çıkmamız üç ay oldu ve daha ileriye gitmemiz gerekiyor, sonra bir adım attık: sendikalar çağırdı, buradayız, şimdi cevaplayacaklarsa ne zaman arayacağımızı göreceğiz" diyor sarıyelekliler. Toulouse, Caen, Lille, Clermont-Ferrand, Le Havre, Strazburg, Nimes, Tours, Rennes, Bourdeaux da da benzeri görüntüler yaşandı. Bordeaux'da bazı çöp kutuları yakıldı, dükkanlara boyalar atıldı...

Sarı yelekliler eylemlerinin 13.Perdesine hazırlanırken, işçi sendikalarının da katılımı bekleniyor.