Sarı yelekliler, eylemlerinin 10'uncu haftasında, hükümetin düzenlediği müzakere toplantılarına rağmen yine sokaklardaydı. Bu defa kadınlar sokaklarda ve ön saflarda idiler.

19 Ocak günü başkent Paris'te adres Dışişleri Bakanlığı yanındaki Invalides Meydanı oldu. Burada toplanan sarı yelekliler, 12.00'de İtalya Meydanı'na yürüyüşe geçti. Önceki haftalara göre sakin geçen eylemde Macron karşıtı sloganlar atıldı, polis şiddeti protesto edildi.

Paris’te akşam saatlerinde tekrar Invalides Meydanı yakınlarına gelen sarıyeleklilerle ile polis arasında çatışma çıktı. Biber gazı ve tazyikli su ile saldıran polise taş ve şişelerle karşılık verdi.

Paris'in yanı sıra Rouen, Caen, Rennes ve Lyon kentlerinde de sarı yelekliler sokaklardaydı ve polisle çatışmalar yaşandı. Bu hafta en büyük protesto 10.000 kişinin sokaklara döküldüğü Toulouse'da gerçekleşti.

Ülke genelinde 84 bin kişinin katıldığı eylemlerde Paris’te yaklaşık 20 kişi gözaltına alındı.

Sokaklarda eylemler süredursun, “Sarıyeleklilerin protestolarının açtığı sorunlara çözüm bulmak” için Fransa hükümeti bir dizi müzakere toplantısı düzenlemeye başladı. Planlanan 200 müzakerenin ilki 15 Ocak Salı günü düzenlendi ve 15 Mart’a kadar sürmesi planlanıyor.