Arjantin'de Buenos Aires'de halk, doğalgaz, elektrik ve ulaşımda uygulanacak %55'e varan zamları protesto etmek için 5 Ocak akşam saatlerinde sokaklara çıktı.

11 farklı noktada toplanan yüzlerce kişi, zamları protesto eden dövizler, tencere ve tavalarla sokağa çıkarak gürültü eylemleri yaptı.

“Burada kamu hizmetlerine yapılan zamları protesto ediyoruz. Hizmetlerin bir kısmını devlet karşılıyordu, bu şekilde ülkenin zenginliği eşit dağıtılıyordu. Artık bu hizmetleri özel şirketler sağlıyor ve devlet yardımları da kesilmiş durumda” diyen eylemciler, Devlet Başkanı Macri hükümetinin verdiği sözleri yerine getirmediğini söyleyerek kazancı düşük olan vatandaşın daha düşük vergilendirmeye tabi tutulmasını talep etti.

Aralık ayında elektrik kullanımına kademeli olarak %55, toplu ulaşıma %40 ve doğalgaza %35 zam yapılacağı açıklanmıştı.

Buenos Aires’de geçtiğimiz hafta da öğretmenler, öğrenci sayılarının yeterli olmaması dolayısıyla kapatılan 23 okul için protesto eylemleri düzenlemiş, 1 günlük grev yapmışlardı. Öğretmenler, “Hükümet şunu bilmelidir ki; eğer bu yıl böyle biterse, gelecek eğitim-öğretim yılı başlamaz. Genci, yaşlısı, çalışanıyla bütün ülkede parasız eğitimi savunacağız” diyor.