Fransa’da Sarı Yelekliler 6. defa Fransa sokaklarında. Bu hafta Sarı Yeleklilerin sayısı biraz düşmüş olsa da, daha deneyimli bir şekilde hareket ediyorlar sokaklarda.

Bu hafta Sarı Yeleklilerin Versay’da toplanacağı bilgisi üzerine polis Versay Sarayını kapattı, polis ve askerini Versay’a yığdı. Ancak eylemcilerin toplanma adresi Montmartre oldu. Binlerce Sarı yelekli saat 09.00’da Sacré Coeur Katedrali’nin ön avlusunda toplanmaya başladı.

Montmartre yani Ressamlar Tepesi Paris’in en yüksek noktası ve Paris Komüncülerinin en son kurşuna dizildikleri bölge… Aşırı dik ve merdivenlerle, dar sokaklarla ulaşılan böyleye polis araçlarının girebilmesi çok zor.

Sarı yeleklilerin pankartlarında "Kral Macron dilencilere kırıntıları verir", "Aşağılama yeter" şiarları vardı bu sefer. Ve öğle saatlerinde yürüyüşe geçen eylemcilerle polis Madeleine yakınlarında çatışma çıktı. Halk Champ Ellyse’e dönerken Arcole Köprüsü’nde, Belediye Binası önünde ve Notre Dame De Paris Katedrali önünde eylemcilere saldıran polise halk karşılık verdi. Barikatlar kuruldu, çöp kutuları ateşe verildi. Sarı Yeleklilerin önderlerinden Eric Drouet dahil 65 kişi gözaltına alındı.

Ayrıca Güney Fransa'daki Le Boulou otoyolunda yolu kapatan Sarı Yelekliler Katalonya bayrakları sallayarak "Hepsi birleşmiş" pankartı taşıdı.

Perpignan’da ise bir kişi, Sarı Yeleklilerin barikatlarına hızla dalan bir kamyon tarafından öldürüldü.