< Donetsk’te Patlamalar: 3 Çocuk Hayatını Kaybetti

Donetsk Halk Cumhuriyeti'nde ardı ardına patlamalar yaşandı. İlk patlama dün akşam saatlerinde Komünist Parti Kongresinde meydana geldi, 4 kişi yaralandı. Ve bugün öğle saatlerinde Gorlovka şehri kırsalında anti-personel mayının patlaması sonucu 3 çocuk hayatını kaybetti, 1 çocuk da ağır yaralandı.

Komünist Parti Kongresinde yaşanan patlamada, Donetsk'te en az 4 milletvekili yaralandı. Bunlardan birisi de RPD liderliği adaylarından Igor Khakimzyanov.

DPR Komünist Partisi lideri Boris Litvinov, bombanın uzaktan kumanda ile patladığını açıkladı. Patlama sırasında, binada yaklaşık 50 kişinin olduğu, yaralananlardan iki kişinin de kadın olduğu öğrenildi.

Öğle saatlerinde de Gorlovka Belediye Başkan Vekili, Gorlovka şehri kırsalında anti personel mayının patlaması sonucu 3 çocuğun hayatını kaybettiğini, 1 çocuğun da ağır yaralandığını açıkladı.

Moskova saatiyle 13.15'te, sıfır kontrol noktası yakınındaki orman şeridinde yaşanan anti personel mayınının patlaması sonucu 3 çocuk ölürken, yaralanan 1 çocuk da ağır durumda hastaneye kaldırıldı.