< < Hollanda'da Üniversite İşgali

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da, bir grup öğrenci, hükümeti ve Amsterdam Üniversitesini (UVA) protesto etmek için 28 Eylül günü üniversiteye ait bir binayı işgal etti.

Yüzleri kapalı olarak eyleme katılan ve yürüyüş yapan öğrenciler, “Ulusal Eylem Haftası” dolayısıyla üniversitelerin bütçesinde yapılan kesintileri ve çalışma şartlarını protesto etti.

Üniversite önünde toplanan öğrenciler, binanın girişlerini kapatarak, “Eğitim için yürüyüş” ve “Bunu yapamazsınız” pankartları açtı, “Dayanışma zamanı" ve “Mücadele et, eğitim bir haktır” sloganları attı. Akşam saatlerinde polis, zor kullanarak binayı boşalttı.

Ulusal Öğrenci Sendikaları Konfederasyonu'nun (LSVb) çağrısıyla harekete geçen öğrenciler, 25 Eylül Pazartesi günü 6 farklı kentte 11 üniversitede, öğretim görevlilerinin de destek verdiği ulusal eylem başlatmıştı.