< “Af” Dilemiyor!

Haftalardır İran’da idama mahkum edilmiş olan devrimci bir gencin, Ramin Hüseyin Penahi’nin idamı gündemde. Tutulduğu cezaevinden kaçırılarak uyuşturucu çetelerinin arasına konulan Penahi, geçtiğimiz hafta da Sine'deki cezaevinden Tahran’daki başka bir cezaevine sürgün edilmiş, yine adli tutukluların yanına konulmuştu.

Bu süreçte Penahi’nin avukatı da gözaltına alındı ve nerede tutulduğu öğrenilemiyor. Penahi’nin savunmasını yeni 2 avukat üstlenirken, Sine Merkez Cezaevi’ne geri getirildi. Penahi ile görüşen avukatları, Sine’ye geri getirildiğinde tek kişilik hücre yerine diğer tutsakların yanına konulduğunu söyledi.

İnsan Hakları İzleme Örgütü de Penahi’nin cezaevinde sık sık öldürülmekle tehdit edildiğini hatırlatıyor ve bunun sebebinin, idam edildiği takdirde halkın tepkisinin oldukça büyük olacağı olduğunu söylüyor.

Penahi’nin idamı durumunda ortaya çıkması muhtemel güvenlik risklerine ilişkin Sine Valiliği’nde kentin üst düzey yöneticilerinin bir toplantı yaptığı da öğreniliyor.

Ve Ramin Hüseyin Penahi’ye İran istihbarat örgütü yetkililerinin “İran İslam Rejimi’ni övmesi ve pişman olduğunu ifade etmesini” istediği öğreniliyor. Eğer af dilerse serbest bırakılacak… Ve Penahi tüm devrimcilerin yapacağı gibi, bu teklifi kabul etmiyor ve İran gerici yönetimiyle uzlaşmıyor…

Hiçbir zaman oturmayacağım pazarlığa seninle

Ey güneşin düşmanı

Sıkacağım dişimi dayanacağım

Son damlasına dek kanımın