< Güney Kürdistan Türkiye İşgaline Karşı Eylemde

Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik düzenlediği işgal saldırıları, 7 Temmuz günü İşgale Karşı Ulusal Cephe öncülüğünde 9 merkezde kitlesel eylemlerle protesto edildi.

Süleymaniye, Kerkük, Ranya, Hewlêr, Halepçe, Kelar, Çemçemal ve Qeladizê kentlerinde yapılan eylemlere yüzlerce Kürdistanlı katıldı ve işgalci Türk devletinin Başurê Kürdistan’ı terk etmesi istendi.

Din alimleri, siyasi parti ve örgüt temsilcilerinin de katıldığı eylemlerde, “Erdoğan şunu iyi bil Kandil kırmızı çizgimizdir”, “Türk ordusu işgalcidir, Kürdistan’dan defol”, “Kandil direniş kalesidir” sloganları atıldı.

Eşzamanlı yapılan eylemlerde Ulusal Cephe’nin açıklaması okundu. Açıklamada “Bize göre Türk ordusunun saldırılarının iki nedeni vardır. Birincisi halkımızın özgürlük mücadelesini ortadan kaldırmaktır. İkincisi, Başurê Kürdistan’ın tümünün işgal edilmesi, siyasi ve sivil yaşama el koyma, tüm enerji ve ekonomik kaynakları ele geçirmektir” denilerek tüm Kürt halkının Türk devletinin işgal saldırılarına karşı ayağa kalkması ve Başurê Kürdistan’ı bu krizden çıkarması gerektiği söylendi.