< < Küba Halkı Devrim Meydanı’ndan Dünya İşçi Sınıfını Selamladı

Küba, tüm dünya işçi sınıfına örnek olmayı sürdürüyor. Her sene olduğu gibi, hangi iş kolunda olursa olsun, öncelikle Devrim Koruma Komiteleri üyesi olan tüm işçiler emekçiler, öğrenciler, askerler sabahın ilk saatlerinde başkent Havana’da bulunan Jose Marti Devrim Meydanı’nda yerlerini aldılar.

Devrim Koruma Komiteleri’nde (CDR) örgütlenen Küba Halkı, her sene ve her özel günde olduğu gibi bu sene de hayranlık uyandıran bir organizasyon yaparak dünya işçi sınıfına mesajlarını iletti. En önde “Sosyalizm Kazanacak” yazılı dev pankartla yürüyüşe başlayan işçiler ve öğrenciler birkaç dakika içinde milyonlar oldular. Kortejler halinde Jose Marti Anıtı önünde onları bekleyen Küba Komünist Partisi Genel Sekreteri Raul Castro’yu ve devlet başkanlığı seçimlerinde %98 oy olan Miguel Diaz Canel’i ve 26 Temmuz Hareketi’nde bulunan devrimci önderleri selamlayarak yürüyüşlerini sürdürdüler.

Yürüyüş boyunca ellerinde Marx, Engels, Lenin, Che, Fidel posterlerini taşıyan Kübalılar, aynı zamanda dünyanın farklı yerlerinden gelen bir çok insana da ev sahipliği yaptılar. Venezuella’dan, Bolivya’dan, İspanya ve Kolombiya’dan ve diğer bir çok ülkeden gelen kardeş halklarla birlikte hep bir ağızdan “Yo Soy Fidel” (Ben Fidel’im), “Fidel Es Pueblo” (Fidel Halktır), “Abajo El Captalismo, Viva El Socialismo” (Kahrolsun Kapitalizm, Yaşasın Sosyalizm) sloganları attılar.

Çocukların taşıdıkları “Ben Devrimim, Ben Küba’yım, Ben Sosyalizmim” yazılı resimler, dövizler ve bayraklar da alanda en ilgi çekenler arasındaydı.

Mücadele Birliği – Havana/Küba