< Emperyalist Saldırganlık Suriye’yi Vurdu

Suriye’nin Duma kentinde kullanıldığı ileri sürülen kimyasal silahlarla ilgili uluslararası heyetin Duma’ya gitmesi beklenirken, ABD, İngiltere ve Fransa Suriye’ye saldırıya geçti.

Sabaha karşı jetlerden atılan füze ve denizden atılan Tomahawklarla Suriye’de askeri hedefler vuruldu. Pentagon Şam'daki Cumhuriyet Muhafızları, Dumeyr Havaalanı, Şam Uluslararası Havalimanı çevresi, Cemeyre Bilimsel Araştırmalar Merkezi, Kasyun Dağı'ndaki hava savunma sistemleri, Kisve ve Kalamun bölgelerindeki askeri noktaların vurulduğunu söyledi. Rusya Savunma Bakanlığı da, Rusya'nın Suriye'deki hava ve deniz üslerinin hedef alınmadığını açıkladı. Şam yönetimi ise önceden üsleri boşalttıklarını açıklayarak, hava savunma sistemlerinin atılan füzelerin üçte birini karşıladığını söylüyor.

ABD, "Bu saldırının amacı Suriye Devlet Başkanı Esad'ın kimyasal silah saldırılarını caydırıcılık amacı taşıyor. Şimdilik kara harekatı başlatmayı düşünmüyoruz. Fransa ve İngiltere ile bu harekatı ortak düzenliyoruz. İlk saldırı dalgamız sona erdi” diyor.

NATO ve Türkiye de operasyonu desteklediğini söylerken, İran ve Suriye bu saldırıyı protesto etti. İran, hava sahasını Rusya’ya açtığını duyurdu.

IŞİD’i vurmak üzere Suriye’de bulunan Koalisyon uçakları da Fırat’ın doğusunda havalanarak saldırılara katıldı. Ve DeyrZor'da IŞİD Suriye Ordusuna yönelik saldırılara başladı.

El Mayadeen tv, uçakların Katar’daki üsten havalandığını söylerken, CNN İncirlik üssünden kalkan uçakların da saldırıda yer aldığını söylüyor. Saldırı yaklaşık 50 dakika sürdü. Rusya, Şam Dumayr havaalanını 12 füze ile hedef alındığını, füzelerin tamamı düşürüldüğünü bildirdi. İsrail basını ise saldırıların İsrail'in beklediğinden çok daha düşük olduğunu yazıyor.

Emperyalizm, çöküşe yaklaştığı ölçüde saldırganlığını arttırıyor. 15 yıl önce Irak’ı “kimyasal silah” gerekçesi ile kana boyayanlar, bugün aynı arsızlık ve yüzsüzlükle aynı yalanı sahneliyor, kimseyi de ikna etme lüzumu duymadan saldırıya geçiyor.

Dünya halklarına kendi hegemonyaları karşısında diz çöktüremeyenler, çözümü onları yok etmekte arıyor. Dünya emekçi halkları yok olmamak için ayağa kalkmak, emperyalist dünyanın efendi(!)lerini alaşağı etmelidir.

Artık tek çözüm var: Ya Devrim Ya Ölüm