< İsviçre’de Afrin Eylemi Ve Anma

3 Mart günü İsviçre nin Zürih kantonunda binlerce Türkiyeli ve Kürdistanlı devrimci, Afrin’de devam eden faşist saldırıları protesto etmek için saat 14.00’da Helvetiaplatz’da buluştu. “Emre Bora (Sinan Ateş) yoldaş ölümsüzdür TKEP/Leninist” pankartımızla yer aldığımız eylem, saygı duruşu ile başladı.

Konuşmaların ardından Zürih sokaklarında yaklaşık iki saat süren yürüyüş sonunda tekrar Helvetiaplatz’a gelen kitle burada yapılan duyuruların ardından eylemi sonlandırdı.

İsviçreli devrimci, demokrat kurumların da destek verdiği eylemde sık sık Almanca, “Türk Ordusu Kürdistan’dan Defol”, “Yaşasın Afrin, Yaşasın Enternasyonal Dayanışma” sloganları atıldı. Aynı zamanda sokaklarda bulunan Zürih halkına yönelik (hafta sonu olması nedeni ile sokaklar oldukça kalabalıktı) faşizmi teşhir eden ve enternasyonal dayanışmanın yükseltilmesini vurgulayan Almanca konuşmalar yapıldı.

TKEP/Leninist adına Sinan Ateş için yapılan konuşmada; tekelci sermaye ve onun faşist devletinin içeride ve dışarıda bir çöküş içerisinde olduğu ve bu çöküşü yavaşlatmak için Kürdistan’da imha ve katliamlar yaptığını; bunların devamı olarak da Afrin’e saldırdığı vurgulandı. Konuşmanın devamında 9 Şubat günü Afrin’de toprağa düşen Sinan Ateş yoldaşımız ve ölümsüzleşen devrim savaşçılarının bayrağı bizlere devrettiği hatırlatıldı. Devletin en güçsüz ve zayıf olduğu bu dönemde yıkılması ve halk iktidarının kurulması gerektiği, ulusların kendi kaderini tayin hakkının koşulsuz şartsız kabul edilmesi için şanlı kızıl bayrağın burjuvazinin burçlarına dikilmesi gerektiği söylenerek, “Şimdi Devrim Zamanı” denilerek konuşma sonlandırıldı.

İsviçre’den Leninistler