< < Tübingen’deki Afrin İşgalini Tanıtım Standına Faşist Saldırı

 

Afrin'de Türk Devletinin işgal ve katliamlarına tepki göstermek, Kürt Halkının ve dostlarının ise direnişini tanıtmak ve selamlamak için Reutlingen ve Tübingen’de bulunan Almanya, Türkiye ve Kürdistanlı sol ve demokratik kurumlar toplanarak Tübingen Dayanışma Komitesini oluşturdular. Komite her Cuma günü Tübingen Marktplatz'da tanıtım standı açma kararı aldı. İlk standın sorumluluğunu 2 Mart Cuma günü Mücadele Birliği üstlendi.

2 Mart Cuma günü ses düzeni ve pankartlarla stant hazırlandı, bildiriler dağıtılmaya başlandı. Afrin'de ölümsüzleşen Sinan Ateş'in fotoğrafının olduğu bir pankart ile Almanca ve Türkçe olarak Kürt Halkı Yalnız değildir pankartları da asıldı.

Eylemin başlamasından kısa bir süre sonra arabasının içinden bir faşist sözlü olarak stanttakilere sataştı. O faşist kovuldu. Bu olaydan kısa bir süre sonra ise bu sefer içinde iki faşistin olduğu başka bir araba, stantın üzerine doğru hızla gelmeye başladı. Kısa bir mesafe kala durup camlarından faşist işaretler yapıp “Ölürüm Türkiyem” parçasını çalmaya başladılar. Bunun üzerene stantta bulunanlar arabaya doğru koştular ancak faşistler küfür edip uzaklaştılar.

Eylemin bitiminde aynı araba tekrar standın yanından hızla geçti. Bunun üzerine arabaya doğru tekrar koşturma oldu. Faşistlerin arabası bu esnada hasar gördü. Polisler gelene kadar arabanın etrafında çevreden insanlar da birikti. Polisin uzun süren araştırması sonucu stantta bulunanlardan iki kişi ve faşistler gözaltına alındılar. Gözaltılar daha sonra serbest bırakıldı.

Mücadele Birliği Platformu Almanya