Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH)’nin başlattığı “Faşizmi Yıkacağız, Özgürlüğü kazanacağız” devrimci seferberlik hamlesi tüm hızıyla sürerken, 2021’e, yeni bir savaşım yılına girildiğine dair Yürütme Komitesi tarafından bir açıklama yayınladı.

Devletin tüm saldırılarına rağmen politik askeri savaş iradelerini kıramadığını; Türkiye ve Kuzey Kürdistan halk hareketinin ve kadınların direnişi karşısında çaresizleştiğini ve bu nedenle vahşi bir saldırganlığa giriştiğini söyleyen HBDH, devletin 2020 yılındaki suç listelerini de şöyle sıraladı: Kadın ve çocuk katliamları, taciz ve tecavüzleri, işkenceleri, asker, polis, çete saldırıları, sistematik gözaltı, tutuklama operasyonları, halk düşmanı yasaları, yalana dayalı medya yayınları, faşist mahkeme kararları, zindanlara yönelik saldırılar ve türlü özel savaş uygulamaları… Bunların yanı sıra Güney Kürdistan’a, Şengal’e ve Rojava’ya yönelik işgal ve soykırım saldırıları, komşu ülkelere, Libya’dan Afrika’ya kadar uzayan savaş politikaları…

Açıklama, “Faşist AKP-MHP iktidarı, zenginliklerinin koruyucusu bu kapitalist düzen, tüm kurumları ve şahıslarıyla hegemonyası gerileyen, yapısal olarak çürüyen taraf olarak yeni yılı karşılıyor.

Halklarımız, kadınlar ve onların birleşik devrimci güçleri olarak bizler, gelişen ve özgürleşen taraf olarak, haklı olmanın onuruyla 2021 kavga yılına giriyoruz. Gelecek güzel günleri temsil ediyoruz” diye devam ediyor.

“Bu savaşımda geride kalan süreçte, Türkiye ve Kuzey Kürdistan’da, yaygın yüzlerce milis eylemi ile farklı cephelerden etkili vuruş gücü olan kent kır gerilla eylemleri, öncü çıkış pratikleri gerçekleştirdik. Faşist devletin çeşitli kurumları ve ona hizmet eden şahısları, askeri, siyasi, ekonomik noktaları, eylemlerimizin muhatabı oldular, cezalandırıldılar. Dağlar, ovalar, kentler, köyler, düşmana yönelik gerilla eylemlerimizin mekânı oldular. Operasyona gelen düşman askerlerini direniş ve saldırı taktikleriyle fedaice karşıladık, ağır kayıplar verdirdik.

2020 yılında yaptıklarımız, yeni yılda misliyle yapacaklarımızın işaretidir” denilen açıklamada, bu süreçte birleşik devrimin zaferine adanmış nice savaşçı ve komutanlarımızı da ölümsüzlüğe uğurladığımız, bedel ödetirken, bedel de verdiğimiz hatırlatıldı.

Açıklama, “Emekçilerin üretken ve yaratıcı elleriyle, yepyeni bir devrimci-demokratik düzen kuracağız. İşçi sınıfımız, farklı ulus ve inançlardan halklarımız, kadınlar, ezilen cinsel kimlikler, doğa ve canlılar her türlü talan, sömürü ve işgalden kurtulacak. Eşit, adil, özgür bir toplumu hep birlikte inşa edeceğiz.

Bu amaçla süren devrimci seferberliğe, birliğimize, zafer yürüyüşümüze güç verin. Örgütlenin, mücadele bayrağını yükseltin. Nişanı devrime ve zafere ayarlı silahlarımızın doğrultusu nettir. Politik askeri hamlemiz, hesap sorma ve birleşik mücadeleyi zafere taşıma iradesi olsun!” denilerek sonlandı.