< İnsanca Bir Yaşam Sosyalizmle Mümkün

Tunus, Mısır, Sudan, Irak, Lübnan, Şili, Ekvator, Haiti, Panama, Katalonya, İran derken her gün bir başka ülkede emekçi sınıfların, açların, yoksulların, gençliğin ayaklanmalarına uyanır olduk. Yarın hangi ülkede, hangi nedenden yeni bir ayaklanmanın patlayacağını kimsenin tahmin edemeyeceği koşullardayız.

Maddi koşulları olgunlaştığında yani çelişkilerin üst üste bindiği, yoğunlaştığı, ekonomik ve politik krizin emekçi sınıflarda yol açtığı yoksulluk, kızgınlık, öfke dizginlenemez boyutlara vardığında ayaklanma kaçınılmaz biçimde ortaya çıkıyor. Bu koşullar oluştuğunda, ülke ufak bir kıvılcımla tutuşacak bir bozkıra dönüştüğünde, emekçi sınıfların, yoksulların tümünü kesen ufak bir genel bahane ayaklanmaya yol açıyor. Şili, Lübnan, Tunus bunun tartışılmaz kanıtını sunuyor.

Devrimci durumun dünya çapında olgunlaşmış olması, ayaklanmaların da buna uygun olarak dünya yüzeyine yayılması, tarihsel gelişmenin yeni bir evresine girildiğinin somut, pratik kanıtıdır.

Dünya tarihi, insanlığı komünizme götürecek ayaklanmalar ve devrimler çağına girmiştir.

Emperyalist-kapitalist sistemin girmiş olduğu bu yeni evrede insanlığa vadettiği yoksulluk, yıkım ve tarifsiz acılardır. Yoksul ailelere toplu intiharları, kadınlara taciz, tecavüz ve ölümü, gençlere geleceksizliği vadeder. Bu durumu görmeyenler ve göremeyenler, işçilere, emekçilere, yoksul ve ezilen halklara hala faydasız reçeteler sunmaktalar. Hala onları düzen içinde tutmaya çalışıyorlar. “Zamlara hayır”, “adil vergi sistemi”, “krizin faturasını ödemeyeceğiz” gibi istemlerle tabiri caizse düzenin fatura tahsildarlığını yapmaktan başka bir işe yaramayan anlayışların işçilere, emekçilere, yoksul halklara doğru yolu göstermeleri mümkün değildir.

İşçiler, Emekçiler, Ezilen Halklar, Kadınlar, Gençler

Hepimiz insanca bir yaşam istiyoruz. Ama şu gerçeği kabul etmeliyiz ki bu düzende insanca bir yaşam mümkün değildir. Hakkımızı alacağımız, gelecek kaygısı taşımayacağımız, insanca yaşayabileceğimiz tek bir sistem var: Sosyalizm!

Gelin, Denizlerin bayrağı altında hep beraber yürüyelim, hep beraber dövüşelim. Birlikte güçlüyüz ve ancak birlikte son verebiliriz bu düzene.

 

 

Yaşasın İşçilerin, Emekçilerin Mücadele Birliği

Dünya Emeğin Olacak

Ya Sosyalizm, Ya Barbarlık

Mücadele Birliği Platformu