Şişli EML öğrencileri okulları yerine kapasitenin çok altındaki prefabrik yapılarda eğitim görmek istemediklerini belirterek velilerle birlikte okul önünde eylem yaptı.
İSTANBUL - Şişli Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri okulları yerine kapasitenin çok altındaki prefabrik yapılarda eğitim görmeye zorlanıyor. Öğrenciler aylardır inşaat gürültüsü içinde ders dinlemeye, eğitim almaya çalışıyor. Plansız bir şekilde kış ortasında yapılan bu yıkıma karşı velilerle birlikte okullarındaki yıkıma karşı mücadele ediyor.
Veliler yetkililerin yıkımı engellemek yerine, tabir-i caizse "kümes" kadar küçük bir prefabrik alanda öğrencilerin ders verilmesini uygun gördüğünü söyleyerek tepki gösterdi
"5000 öğrenci kapasiteli, 4 bloktan oluşan, 20 atölye ve 90 dersliği olan Şişli Endüstri Meslek Lisesi'ni rant uğruna yıkıyorlar" diyerek okul önünde toplanan öğrenciler ve Şişli EML Okul Aile Birliği "Prefabrik Okul İstemiyoruz" sloganı attı.
Şişli EML öğrencileri okulları yerine kapasitenin çok altındaki prefabrik yapılarda eğitim görmeye zorlanıyor. Öğrenciler aylardır inşaat gürültüsü içinde ders dinlemeye, eğitim almaya çalışıyor.
Plansız bir şekilde kış ortasında yapılan bu yıkıma karşıyız diyen veliler "Çocuklarımızın atölyeleri, sınıfları yerine kümes kadar prefabriklerde iyi bir eğitim alamayacağı gün gibi ortada. Çocuklarımızın geleceğinin karartılmaması için iyi eğitim almaları için "Prefabrik okul istemiyoruz" dedi.
Şişli Endüstri Meslek Lisesi Mezunlar Derneği Başkanı Ercan Bodur ise Cumhurbaşkanı ve yetkililere 6 yıldır çağrı yaptıklarını belirterek “Bugüne kadar Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) her tarafa çağrı yaptık. Bugün ki son çağrımız artık Cumhurbaşkanlığı makamına. 6 yıldır sürdürmekte olduğumuz mücadelenin sonuna geldik” dedi. Prefabrik binalarda ders yapıldığına dikkat çeken Bodur, okulun sömestr tatilinde yıkılarak taşınmasıyla bu prefabriklerde eğitimin sona ereceğini ancak veliler ve öğrencilerin mücadelesinin süreceğini belirtti.
Bodur, “6 yıldır okulumuza sahip çıkmak için bu memleketin gençlerine ve geleceğine sahip çıkmak için bir mücedale veriyoruz. Bu mücadelemiz Türkiye'nin en büyük, en kapsamlı, en eski mesleki ve teknik eğitim yuvası olan bu okul burada olduğu müddetçe bizim mücadelemiz devam edecek” dedi.
EML'nin taşınması için mücadele ettiklerini belirten Bodur, “Bugün yapılan inşaat planları ile prefabrik binalarla bu gençlerin geleceği belli değil. Hala meçhul. Ama biz bu okulun burada kalmasını ve ülkemize faydalı olmasını istiyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.
Açıklamada öğrenciler, “Öğrencinin yeri kümes değil okuldur” sloganı atarak prefabrik sınıflarda ders yapılmasını protesto etti.