Geçtiğimiz günlerde Muğla’da yaşanan infaz ve işkenceli gözaltılar üzerine, HPG bir açıklama yaptı.

Halk Savunma Merkez Karargah Komutanlığı, 19 Ekim günü yaptığı açıklama ile, “katledilen gerillaların ‘Selçuk Yoğurtçu isimli unsurun ihaneti’ sonucu” katledildiklerini belirtti.

4 ve 5 Ekim Muğla Seydikemer ve Köyceğiz’de 4 kişinin işkence ile gözaltına alınması ve 7 kişinin “kurşun izleri olmadan” katledilmeleri olayına açıklık getiren Halk Savunma Merkez Karargah Komutanlığı, Türkiye metropol alanlarında görevlendirilen gruplarından ikisinin ihanet sonucu yakalandığını açıkladı.

Grup içinde yer alan Şoreş Haymana (Selçuk Yoğurtçu)’nun devlet ile işbirliği yaparak iki ayrı grubu senkronize bir operasyonla tuzağa düşürüldüğünün anlatıldığı açıklamada, Seydikemer ilçesinde, Gabar (Ekrem Altay), Kamuran (Veysi Sengil), Ferhat (Velat Aşan) ve Firaz (Mehmet Can Yiğirer)’den oluşan 4 kişilik birinci grup, direnemeyecekleri bir pozisyonda randevuya çağrılarak tuzağa düşürülmüş ve yakalanmaları sağlandığı söylendi.

5 Ekim günü ise Köyceğiz’de Xalit Balveren’in sorumluluğundaki 7 kişilik grubun da yemeklerine ilaç katılarak zehirlendiği anlatılan açıklamada Xalit (Salih Sanrı), Warger (İlyas Demir), Alişer (Rojhat Seçkin), Adil (Muhammed Nursida) ve Mahir (Musa Arslan)’nın bu şekilde katledildiği söylendi. Avukatların ve ailelerin açıklamalarında da “ölü ele geçirilen” gerillaların üzerilerinde hiçbir yaraizi, kurşun bulunmaması da bunu doğruluyor.

Bu olaydan kurtulan Erdal (Enver Kerimi)’ın ise 6 Ekim günü yaralı halde gittiği bir yerde ihbar sonucu operasyonla karşılaştığı ve çatışma sonucu son bombasıyla ölümsüzleştiği anlatıldı.