HDP’nin düzenlediği Adalet ve Vicdan Nöbeti’nin 4.sü 24 Eylül günü Adana’da yapıldı.

Adana Uğur Mumcu Meydanı’nda yapılan mitinge HDK, DBP, KESK, CHP, TMMOB, Adana Tabip Odası, Adana Alevi Platformu ve siyasi kurumlar katıldı. OHAL’e ve alınan geniş güvenlik önlemlerine rağmen Adana halkı miting alanını doldurdu.

Miting öncesi arama yapan polisler çantasında kitap ya da kalem bulunduran insanlara sıkıntı yaratarak halkı oyaladı. Ayrıca Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın fotoğraflarının içeri geçirilmesine izin verilmedi.

HDP Adana İl Başkanı Hüseyin Beyaz “Miting amacımız vicdan ve adaleti bu ülkeye getirmek” dedi. Koma Pel ve Pınar Aydınlar’ın da sahne aldığı miting alanında Edirne F Tipi Kapalı Cezaevinde tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş’ın mektubunun okunmasının ardından Demirtaş’ın seslendirdiği “Giden Kuşlar” şarkısı çalındı.

Daha sonra HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş söz aldı, tüm kesimlerin tehdit altına alındığını, sırf barış istedikleri için emekçilerin ihraç edildiğini, binlerce savcı ve hakimin ihraç edilip tutuklandığını, her kesimin baskı altında olduğunu belirtti. Türkiye’de adaletin olmadığını söyleyen Beştaş “Biz bu ülkeye adalet getireceğiz. AKP, MHP bu ülkede 20 milyon insanın gözüne baka baka Kürt düşmanlığı yapıyor, onların ittifakları ise Kürt düşmanlığıdır” dedi.

Ardından söz alan HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay kitleyi selamlayarak 325 gündür HDP Eş Genel Başkanları’nın rehin tutulduğunu, yasama yürütme ve yargının AKP’nin elinde olmasına rağmen kendilerinden ve halktan korktuğunu söyledi. AKP’nin Suriyeli mülteci politikalarına da değinen Kemalbay onları ucuz işçi olarak kullandığını ve ölüme terk ettiğini söyledi; kayyumların politikalarına da değinerek “Atadıkları kayyumların da yerine kayyum atıyorlar. Halkın seçilmişlerinin yerine kayyum atamak anti-demokratik bir uygulamadır” dedi. Konuşmasını “Birlikte kazanacağız. Direnenler mutlaka kazanacaktır” sözleriyle sonlandırdı.

Vicdan Adalet ve Demokrasi miting alanı HDP bayrakları ile süslenirken alana “Demokrasi Ve Barış İçin Durmayalım Faşizmi Durduralım”, “Doğal Kültürel Varlıklar Talan Edilemez Toplumsal Barıştan Vazgeçilemez” pankartları asıldı.

Müzik ile başlayan miting müzik ve halaylarla coşkulu bir şekilde son buldu.