İzmir’de DİSK Mitingi

DİSK İzmir’de “Kıdem Tazminatı Gaspına Hayır Vergi Adaleti Şimdi” diyerek dün (13 Kasım) İzmir'de iş bıraktı ve Konak Meydanı’nda bir miting düzenledi. Mücadele Birliği Platformu ve İTK da alanda yerini aldı.

Miting esnasında İşçi Temsilcileri Konseyi “Ya Bir Yol Bulacağız Ya Bir Yol Açacağız”, İşçiler En Öne Komitelere” pankartları açtı. Ve “İşçilerin örgütlenmesinin önündeki tüm yasakların kaldırılmalı. Patron sendikacılığına ve sendikal bürokrasiye son verilmeli. İşçi sınıfından yana etkili bir mücadele yürütülmeli, işçilerin bağımsız sınıf örgütleri olan Komite ve Konseylerde örgütlenmelidir" diyerek bildiri dağıtımı yaptı.

Alana giriş sırasında Mücadele Birliği okurları ile polis arasında gerginlik yaşandı. Polisler mitinge Mücadele Birliği bayraklarını almayacaklarını, “sakıncalı ve yasaklı” olduğunu söylediler. Tüm engellemelere rağmen alana giren Mücadele Birliği okurları gazete dağıtımı yaptılar.

Arzu Çerkezoğlu’nun yaptığı konuşmanın ardından eylem sona erdi.